BIST 10.114
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.412,49
HABER /  DÜNYA

Ödüllü fotoğrafçıdan Kuzey Kore’nin gerçek yüzü

Ödüllü foto muhabiri David Guttenfelder, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da çektiği görüntülerle, ülkedeki sefalet ve askeri yönetimin var...

Abone ol

Ödüllü foto muhabiri David Guttenfelder, Kuzey Kore’nin başkenti Pyongyang’da çektiği görüntülerle, ülkedeki sefalet ve askeri yönetimin varlığını gözler önüne serdi.
İktidardakilerin, Kuzey Kore’yi dünyanın yaşanacak en güzel ülkelerinden biri olarak gösterme çabasına rağmen, Guttenfelder başkentte yaşanan durumu tüm çıplaklığı ile gösteriyor.
Görüntülerde, başkentin bakımsız ıssız yolları, akşam saatlerinde şehirde sık sık yaşanan elektrik kesintileri ve arka planda, askeri bir geçit töreninin görüntüleri altında yemek yiyen bir kız görülüyor. Ayrıca yol kenarında, yeşillikler içindeki bakımsız evler ve caddelerde komünizm propagandasının yapıldığı afişler göze çarpıyor.
2000 yılından bu yana Kuzey Kore’yi 17 kez ziyaret eden Guttenfelder, Instagram’da yayınladığı görüntüleri, bir nükleer füze denemesi için davet edildiği Nisan ayında çekmiş.
Hükümetten seyahat izni olmasına rağmen, Kuzey Kore’yi dünyanın "en zor fotoğraf çekilen" yeri olarak niteleyen Guttenfelder, görüntü almasının tehlikeli olmasına rağmen, ülkedeki yaşantıyı göstermek adına bu riski aldığını ifade ediyor.
Milyonlarca çocuğun fiziksel ve zihinsel gelişimi için gerekli gıda, ilaç ve sağlık hizmetlerini alamadığı ülkede, Komünist yönetim harcamaların önemli bir kısmını askeri kalemlere ayırıyor.