BIST 9.916
DOLAR 32,52
EURO 34,89
ALTIN 2.443,28
HABER /  DÜNYA

Define bulmak için servet harcadı

Mersin’de ağaç dalıyla tespit ettiği 100 metrekarelik alanda ’define’ bulma umuduyla mart ayında kazı çalışmalarına başlayan Hataylı madenci...

Abone ol

Mersin’de ağaç dalıyla tespit ettiği 100 metrekarelik alanda ’define’ bulma umuduyla mart ayında kazı çalışmalarına başlayan Hataylı madenci Hikmet Rençber, 3 aylık çalışmasını izin süresi bittiği için sonlandırırken, yaklaşık 400 bin lira para harcadı.
Mersin’in merkez Toroslar ilçesi Çavuşlu Mahallesi’nde, ağaç dalının gösterdiği 100 metrekarelik alanda mart ayı başlarında iş makineleriyle kazı çalışmalarına başlayan madenci Hikmet Rençber (55), haziran ayında izin süresinin bitmesiyle birlikte çalışmalara son vermek zorunda kaldı. Rençber, 3 iş makinesiyle sürdürdüğü çalışma sona erince kazdığı yeri toprakla kapatarak kentten ayrıldı.
Hikmet Rençber, İHA muhabirine yaptığı açıklamada, çalışma yaptığı yerde ’define’ olduğu inancını hiçbir zaman kaybetmediğini söyledi. Kanun ve yönetmeliklerin daha fazla çalışma yapmaya müsaade etmediğini ifade eden Rençber, "Çalışma iznimizin bitmesine 13 gün kala durdurmak zorunda kaldık. Çünkü 100 metrekarelik bir alanda, o kadar sürede 53 metre derinliğe inmek kolay değil. Biz sadece 33 metre derinliğe inebildik ve bugüne kadar kil dışında bir şey bulamadık. Bu bölgede define olduğundan eminim. O yüzden çalışmalara devam edeceğiz. Koordinat değişikliği yaptıktan sonra ekim ya da kasım ayında yeniden kazı çalışmalarına başlayacağız. Şu anda onun çalışmalarını yapıyoruz" dedi.
Rençber, Mersin’deki kazı çalışmalarında şu ana kadar yaklaşık 400 bin lira harcadığını belirtirken, bunun için pişman olmadığını kaydetti.
Şu anda Aydın’ın Germencik ilçesine bağlı Ortaklar bölgesinde bir kazı çalışması için hazırlık yaptığını anlatan Rençber, eski Osmanlı parası bulmayı umut ettiğini, buradaki çalışmanın ise birkaç gün süreceğini söyledi.
(İHA)