BIST 10.044
DOLAR 32,38
EURO 34,68
ALTIN 2.400,24
HABER /  DÜNYA

‘Gökmeydan cinayeti’ duruşmasında gerginlik

Eskişehir’de ‘Gökmeydan cinayeti’ duruşması sonrasında maktul yakınları ile polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı. <br/>Gökm...

Abone ol

Eskişehir’de ‘Gökmeydan cinayeti’ duruşması sonrasında maktul yakınları ile polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
Gökmeydan Mahallesi Canay Sokak’ta 17 Aralık 2012 tarihinde Barış Yıldız’ı (20) silahla öldürdüğü iddia edilen M.C.Ş. (15) ile olayın azmettiricisi olduğu ileri sürülen Alper A.’nın (20) yargılanmasına 1. Ağır Ceza Mahkemesi’nde devam edildi. Duruşma öncesi polis ekipleri duruşma salonunda geniş güvenlik önlemi alırken, duruşmaya tutuklu bulunan iki sanık da katıldı. Duruşmada konuşan Alper A., suçsuz olduğunu belirterek tahliyesini istedi.
Sanık M.C.Ş. ise, “Alper ve Barış Yıldız’ın ailelerinden özür diliyorum. Alper’in bu olayla ilgisi yok. Ailem tehdit altında. Olay nedeniyle pişmanım. Keşke böyle bir olay olmasaydı. Biz Barış Yıldız ile üç defa kavga ettik. Bana üç kez vurdu. Kimsenin kimseye vurmaya hakkı yoktur. Babamı tehdit ediyorlar” diye konuştu.
Mahkeme heyeti sanıkların tutukluluk hallerinin devamına karar verirken, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı ileri bir tarihe erteledi. Duruşma sonrasında maktul yakınları, sanık yakınlarına saldırmak istedi. Araya polis ekipleri girerek, maktul yakınlarını Adliye Sarayı dışına çıkardı. Bu sırada maktul yakınları ile polis ekipleri arasında kısa süreli gerginlik yaşandı.
(İHA)