BIST 9.954
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.433,22
HABER /  GÜNCEL

Türkiye'de kar hayatı felç etti

Türkiye yoğun kar yağışı nedeniyle çile çekiyor. Bazı illerde kar kalınlığı 1 metreyi buldu. TEM'de ulaşım güçlükle sağlanıyor.

Abone ol

İNTERNETHABER (AJANSLAR ) - Tüm yurtta karakış çile çektiriyor. Bir çok ilde yollar kapandı. Tunceli Erzincan yolu çığ düşmesi sonucu kapandı. Sadece Doğu'da değil Trakya'da da hayat felç oldu.

Tekirdağ-Malkara yolu uzun süre kapandı. İşte tüm yurttan son durum;

TUNCELİ YOLUNA ÇIĞ DÜŞTÜ

Tunceli merkez ve ilçelerinde etkisini artırarak devam eden kar yağışı, ulaşımda aksamalara yol açıyor. Tunceli-Erzincan Karayolu'nun 35. kilometresindeki Zağge mevkisine çığ düştüğü bildirildi. Çığ nedeniyle karayolunun ulaşıma kapandı. Bölgeye sevkedilen ekipler uzun saatler süren çalışmalar sonunda yolu kontrollü olarak ulaşıma açtı.

tunceli-kar-çiğ.jpg

Tunceli-Ovacık Karayolu'nun da birçok noktada kar kayması nedeniyle ulaşıma kapandığı kaydedildi. Tunceli-Erzincan ve Tunceli-Ovacık karayollarının ulaşıma açılması için Karayolları 86. Şube Şefliği'nden ekiplerin güzergahlara sevk edildiği ifade edildi.

KAR KALINLIĞI 1 METRE KÖY YOLLARI KAPALI

Tunceli İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Hüseyin Şimşek, yaptığı açıklamada, yörede kar kalınlığının yer yer 1 metreyi aştığını belirtti.

tunceli-kar.jpg
Kar yağışı nedeniyle 36'sı merkeze, 28'i Çemişgezek'e, 20'si Hozat'a, 62'si Mazgirt'te, 20'si Nazımiye'ye, 32'si Ovacık'a, 37'si Pertek'e ve 40'ı Pülümür'e bağlı olmak üzere 275 köy yolunda ulaşımın sağlanamadığını bildiren Şimşek, ''8 karla mücadele ekibimiz etkisini sürdüren kar yağışına rağmen köy yollarında çalışmalarını aralıksız sürdürüyor'' dedi.


TRAKYA TARAFINA GİDECEKLER DİKKAT!
KAPALI YOLLAR VAR
DİĞER SAYFADA[PAGE]
MALKARA'DA YOL KAPANDI

Tekirdağ'da, yoğun kar yağışı nedeniyle ulaşıma kapanan Malkara-Keşan karayolu tekrar açıldı.

Tekirdağ'da gece saatlerinde başlayan kar yağışı aralıklarla devam ederken, şehir merkezinde kar yağışının ardından buzlanma etkili oldu.

Sabah erken saatlerde şehrin işlek caddelerinden Hükümet Caddesi'nde trafikte aksamalar meydana gelirken, Cumhuriyet Meydanı ve Atatürk Bulvarı'nda buzlanmadan dolayı çok sayıda araç yolda kaldı.

tekirdağ-kar.jpg

LİMAN KAPALI KALDI

Tekirdağ Limanı'ndaki balıkçılar da soğuk ve olumsuz hava koşulları nedeniyle açılamadı.

Karayolları ekipleri, TEM Otoyolunda tuzlama çalışmalarını aralıksız sürdürürken, Malkara-Keşan karayolunun 18. kilometresinde bulunan Haliçköy rampasında buzlanma nedeniyle ulaşıma kapanan Malkara-Keşan karayolu tekrar açıldı.

Bu arada, kar yağışı ve buzlanma nedeniyle Tekirdağ ve ilçelerinde çok sayıda maddi hasarlı trafik kazasının meydana geldiği öğrenildi.

Tekirdağ Emniyet Müdürlüğü trafik ekipleri de kazalara karşı vatandaşları dikkatli olmaları konusunda uyarıyor.

TEM OTOYOLU'NDA DA DURUM KÖTÜ...
DİĞER SAYFADA[PAGE]
TEM OTOYOLU'NDA KAR ENGELİ

TEM Otoyolu ve D-100 karayolunun İzmit geçişinde kar yağışı ve sis etkili oluyor.

Kocaeli'de dün gece saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden sağanak yağış, sabah saatlerinde yerini kara bıraktı. Kar yağışı, TEM Otoyolu'nun İzmit geçişindeki Gültepe, Bekirdere ve Kandıra geçiş mevkisiyle D-100 karayolunun Kandıra bölgesinde etkisini arttırıyor.

kocaeli-kar.jpg

GÖRÜŞ MESAFESİ ÇOK DÜŞTÜ

Söz konusu mevkilerde görüş mesafesi zaman zaman 30 metreye kadar düşerken, Kocaeli Emniyet Müdürülüğü ekipleri de yollarda önlem alarak, sürücüleri, takip mesafesini korumaları, aşırı hız yapmamaları ve zincir takmaları konusunda uyarıyor.

Karayolları ekipleri de karayolunun kapanmaması için çalışmalarını sürdürüyor.

Kocaeli Meteoroloji Bölge Müdürlüğü yetkilileri de kar yağışının bu geceden itibaren etkisini arttırmasının beklendiğini bildirdi.


BOLU'DA KAR 1.5 METREYİ BULDU
DİĞER SAYFADA[PAGE]
KARTALKAYA'DA KAR 1.5 METRE

Bolu'da etkili olan kar yağışı nedeniyle, Kartalkaya'da 1,5 metre olan kar kalınlığı, Abant'ta 30, Gölcük'te 20, Yedigöller'de de 80 santimetreye ulaştı.

Bolu'da sabah saatlerinde başlayan ve aralıklarla devam eden kar yağışının ardından kar kalınlığı, kayak merkezi Kartalkaya'da 1,5 metre, Abant'ta 30, Gölcük'te 20 ve Yedigöller Tabiat Park'ında 80 santimetre olarak ölçüldü.

bolu-kar.jpg

BİR TARAFTA DA KAR KEYFİ VAR

Günübirlik tatil için Abant'a gelen tatilciler, kar altında göl çevresinde yürüyüş yapıp, fayton ve atlara binerek kışın keyfini çıkarıyor.

Bursa'dan tatil için Abant'a gelen Metin ve Sevil Üçüncü çifti, Abant'a ilk defa geldiklerini ifade ederek, ''Abant'a gelen arkadaşlarımız burasının çok güzel olduğunu söylemişti. Biz de kendimiz gelip görmek istedik. Gerçekten çok güzel bir yer. Yağan karla birlikte Abant bir başka güzel oldu'' diye konuştu.