BIST 10.209
DOLAR 32,42
EURO 34,83
ALTIN 2.402,55
HABER /  GÜNCEL

Bakan düşüren polislere soruşturma

İngiltere'de Eylül ayında başbakanlığın kapısında polislere hakaret ettiği iddia edilen bakan Andrew Mitchell'in istifasına yol açan olaylar hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı ve iki kişi gözaltına alındı.

Abone ol

İngiltere'de Eylül ayında başbakanlığın kapısında polislere hakaret ettiği iddia edilen bakan Andrew Mitchell'in istifasına yol açan olaylar hakkında yeni bilgiler ve iddialar ortaya çıktı ve açılan yeni polis soruşturması kapsamında iki kişi gözaltına alındı.

Bakan Andrew Mitchell'in bisikletiyle başbakanlıktan ayrılırken, kendisine ana kapıyı açmayı reddeden polislerden birine küfür ve hakaret içeren sözler söylediği iddiaları Eylül ayında bakanı zor duruma düşürmüş, ve sonunda istifasını getirmişti.

Mitchell önce polislere öfkeyle küfürlü konuştuğunu ama aşağı sınıftan insan manasında "pleb" dediği iddiasının doğru olmadığını söylemişti.

Polis sendikası ve federasyonunun adı geçen polisin arkasında durması ve bakanı suçlaması, ve o sırada kapının önünden geçtiğini ve tartışmaya tanık olduğunu söyleyen bir kişinin Muhafazakar Parti'nin grup başkan vekili olan milletvekiline mektup yazarak polisin ifadelerini desteklemesi, Mitchell'in istifasını getiren son darbeler olmuştu.

4. Kanal: Kameralar bakanı doğruluyor

Fakat, önceki gece İngiltere 4. Kanal (Channel 4) televizyonunda yayınlanan bir haber olayların başka bir şekilde gelişmiş olabileceğine ve istifa eden Andrew Mitchell'in doğruyu söylüyor olabileceğine işaret etti.

Kamuoyuna daha önce gösterilmemiş olan güvenlik kamerası görüntülerini yayınlayan haber programında, görüntülerin polis iddialarını desteklemediğine, çevrede polis ifadelerinde bahsedilen çok görgü tanıklarından eser görülmediğine dikkat çekiliyordu.

Dahası 4. Kanal, görgü tanığı olduğunu söyleyerek bir milletvekiline şikayet mektubu yazan kişinin de, aslında bir polis olduğunu iddia etti.

Olayla ilgili olarak yürütülen polis soruşturması kapsamında şu anda iki kişi gözaltında.

Bunlardan birinin polis diğerinin sivil olduğu açıklandı.

Şu anda Londra Emniyet Müdürlüğü'nde 30 polisin olayla ilgili son iddiaları araştırdığı bildiriliyor.

Şimdi Muhafazakar Parti'den politikacılar Andrew Mitchell'in göreve iade edilmesi gerektiğini söylüyorlar.

Hatta Başbakan David Cameron'u bakanına yeterince hızla sahip çıkıp savunmadığı için eleştirenler var.

Cameron dün parlamentoda, "Kendisini sıradan bir vatandaşmış gibi gösteren bir polis, bir bakanı karalama potansiyeli taşıyan bir e posta göndermişse bu çok ciddi bir meseledir ve ciddiyetle soruşturulması gerekir" diye konuştu.