BIST 10.277
DOLAR 32,27
EURO 34,75
ALTIN 2.396,10
HABER /  GÜNCEL

Fenerbahçe'ye Belaruslu rakip

Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi ikinci turundaki rakibi, Belarus'un Bate Borisov takımı oldu.

Abone ol

İsviçre'nin Nyon kentindeki UEFA Genel Merkezi'nde düzenlenen kura töreninde, Fenerbahçe'nin UEFA Avrupa Ligi ikinci turdaki rakibi belli oldu.

Sarı-lacivertli ekip UEFA Avrupa Ligi ikinci turunda Belarus'un Bate Borisov takımıyla eşleşti.

Fenerbahçe yönetimi, kurada istedikleri rakibin çıktığını duyurdu.

Çift maçlı eleme sistemiyle oynanacak 2. tur maçlarında, Fenerbahçe'nin de aralarında bulunduğu seri başı takımlar, ilk maçlarını deplasmanda oynayacak.

Fenerbahçe bu sezon yer aldığı UEFA Avrupa Ligi C grubunda 6 maçta 4 galibiyet 1 beraberlik 1 yenilgi aldı ve 13 puan topladı.

İstanbul ekibi Avrupa Ligi'nde sergilediği performans ile göz doldurdu.

"Hollanda'da final oynamak istiyoruz"

Sarı-Lacivertli ekip grupta son maçını kaybetti ve Türk takımları içinde Avrupa kupalarında grubunu yenilgisiz bitiren ilk ekip olma fırsatını kaybetti.

Nyon'daki kura sonucunu NTV Sport'a değerlendiren Fenerbahçe başkan vekili Abdullah Kiğılı, "Karşımızdaki takım kapalı bir kutu. 32 takımın içinde eşleşebileceğimiz en iyi kurayı çektik. 2 veya 3 tane transfer yapacağız, daha da kuvvetleneceğiz. Hollanda'da finali oynamayı hedefliyoruz. Yeni transferlerle beraber güçlü bir kadroyla yola devam edeceğiz." dedi.

Eleme usulü

Fenerbahçe, bir sonraki tura geçerse, üçüncü turda Napoli (İtalya)-Viktoria Plzen (Çek Cumhuriyeti) eşleşmesinin galibiyle karşılaşacak.

Avrupa Ligi finali 15 Mayıs 2013'te yapılacak.