BIST 10.007
DOLAR 32,38
EURO 34,77
ALTIN 2.440,39
HABER /  GÜNCEL

İstanbul'da dakika dakika trafik durumu DİKKAT!

Beylikdüzü D-100 yolunda ve Haramidere E-5 karayolu Edirne istikametinde trafik tamamen durdu

Abone ol

Haramidere'de kar nedeniyle E-5 karayolu Edirne istikametine kapatıldı. Trafik, D-100 Karayolu Beylikdüzü mevkiinde İstanbul istikametinde, Sağmalcılar viyadüğünde meydana gelen kaza nedeniyle de TEM bağlantı yolu Ankara istikametinde tamamen durdu.

İstinye Yokuşu'nda patinaj yapan araçlar yüzünden trafik ilerlemiyor.

Ana yollarda kilitlenmiş trafikte çile çekenler yolları açacak tuzlama ekipleri ve trafik polislerinin yetersiz oluşundan yakınıyor.

Hacıosman Yokuşu'nda da yoldaki buzlanma yüzünden trafik duruyor.

18:07 Boğaziçi Köprüsü'nden avrupaya geçişlerde araçlar ağır ilerliyor. Kar yağışı trafiği olumsuz etkiliyor.

18: 02 FSM'de sürücülerin şu saatlerde buzlanmaya dikkat etmeleri gerekiyor.

17:58 FSM'de  Anadolu'ya yönüne devam eden araçlar hareket edemiyor. Yoğun bir tarafik var.

17 55: Birinci köprünün Anadoludan Avrupa yönüne devam eden trafik yoğun araçlar hareket edemiyor. Bu yöne yolculuk yapan sürücülerin dikkat etmesi gerekiyor.

HARAMİDERE YOLUNA DİKKAT

17: 50 Cevizlibağ Avcılar sonrasına yani Haramidere inişine kadar TEM'e göre daha rahat. TEM kullanmayın araçlar hareket edemiyor.

İstanbul Büyükşehir Belediyesi sürücülere acil çağrıda bulunarak, emniyet şeritlerini boş bırakmalarını istedi.

BİRİNCİ KÖPRÜDE TRAFİK DURUMU

17:00 itibari ile birinci köprü trafiği kilitlenmiş durumda. Araçlar hareket edemiyor.

Ancak, Büyükçekmece'den Beykoz'a kadar çok geniş bir alanda ulaşım felç oldu. Sürücülerin ve yolcuların saatlerce beklediği yerlerin başında Büyükçekmece, Hadımköy, Sarıyer-Hacıosman, Avcılar, Halkalı, Tekstilkent, Boğaziçi ve Fatih Sultan Mehmet Köprüsü geldi. Karın daha fazla tuttuğu ara sokaklarda ise özellikle kar lastiği olmayan araçlar kaydı, trafik uzun süre aksadı.

SARIYER'E MASLAK ÜZERİNDEN ULAŞIM KESİLDİ

Saat 17: 02 itibari ileİstanbul'da etkili olan kar yağışı Sarıyer'de daha şiddetli hissediliyor. Sarıyer'ın Bahçeköy, Çayırbaşı ve Maden gibi yüksek mahallelerinde sabahtan bu yana ulaşımda aksamalar yaşanıyor. Çayırbaşı Stadyumu etrafındaki yüksek tel örgüler ve reklam tabelaları sabaha karşı etkili olan şiddetli rüzgar yüzünden yola savruldu. Şans eseri kimse yaralanmadı. Tel örgülerin ve büyük tabelaların düştüğü sokakta Cuma günleri halk pazarı kurulduğu, olası bir facianın eşiğinden dönüldüğü öğrenildi.

Öğle saatlerinde etkisini artıran kar yağışı ve belediye ekiplerinin çalışmalarının yetersiz kalması yüzünden Sarıyer'in Maslak üzerinden İstanbul'a bağlantısını sağlayan Hacıosman yokuşunda trafik durdu. Kar yüzünden araçlar yolda kaldı. Yaklaşık 40 dakika kapalı kalan yol, belediye ekiplerinin müdahalesiyle kontrollü olarak açıldı. Hem Sarıyer'e inişte hem de Maslak'a çıkışta, sürücüler güçlükle ilerliyor.

D-100'DE KAR ESARETİ


Büyükçekmece D-100 Karayolu S Rampası mevkiinde kar lastiği ve zinciri bulunmayan çok sayıda araç yolda kaldı. Vatandaşlar kayan ve bir türlü hareket etmeyen araçlarını kurtarmak için seferber oldu. Araçları yolda kalan vatandaşlar, otomobillerinin ön bölümüne çıkarak ve ittirerek araçlarını kurtarmaya çalıştı. Bu sırada araçları kurtarmaya gelen kurtarıcı araç da karla kaplanan yolda mahsur kaldı. Kurtarıcı araç, bir türlü kaldığı yerden çıkamayınca diğer araç sürücüleri harekete geçti.

Sürücüler soğuk havada kurtarıcıyı kurtarmak için itmeye başladı. Uzun süren itmenin ardından kurtarıcı yerinden çıkarıldı. Uzun süredir yolda olduğunu ve sınavına geç kaldığını söyleyen bir vatandaş ‘İstanbul’un en büyük ilçelerinden Büyükçekmece’deyiz. Saat 10.00’dan beri yoldayım. İkide sınavım vardı ve kaçırdım. Biz buradayız ancak devlet burada yok’ şeklinde konuştu.

KAR KALINLIĞI 2 SANTİMETREYE ULAŞTI

Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.Meteoroloji Genel Müdürlüğü'nden alınan bilgiye göre, gece başlayan karayel yönünden kuvvetlice, aralıklarla fırtına şeklinde (saatte 50-80 kilometre hızla) esen rüzgarın etkisini devam ettireceği tahmin ediliyor.

Kentte gece saatlerinde başlayan karla karışık yağmur sabah saatlerinden itibaren yerini kar yağışına bıraktı. Kar yağışı, kentin genelinde etkili olurken, Pendik, Kartal, Büyükçekmece, Sarıyer'in yüksek kesimlerinde kar kalınlığı 2 santimetreye ulaştı.

5 EVİN ÇATISI UÇTU

Büyükşehir Belediyesi'nden yapılan açıklamaya göre, gece çıkan fırtına nedeniyle 11 ağaç devrilirken, 5 evin çatısı uçtu, bazı reklam panoları ve direkleri devrildi.

Havaların soğumasıyla birlikte hazırlıklarını tamamlayan Sağlık ve Sosyal Hizmetler Daire Başkanlığı ekipleri, sokakta yaşayan vatandaşları Sarıyer Metin Oktay Kapalı Spor Salonu'nda misafir ediyor.

KAR, HAVA TRAFİĞİNİ DE OLUMSUZ ETKİLİYOR

Etkili kar yağışı, Atatürk Havalimanı'ndaki uçak ve araç trafiğini olumsuz etkiledi.

Atatürk Havalimanı apron alanında Devlet Hava Meydanları İşletmesi Genel Müdürlüğü (DHMİ) kar temizleme araçlarıyla yolları açıyor, uçaklar da özel solüsyonla yıkanıyor.

İstanbul'da sabah saatlerinde etkisini arttıran kar, Atatürk Havalimanı'nı beyaza bürüdü.

Kar, apronda, uçak ve yer hizmeti veren araçların çalışmasını olumsuz etkiliyor. Uçaklarda anti-icing adı verilen yöntemle buzlanmaya karşı önlem alındı. THY'ye ait uçaklar pist başına çıkmadan, girdikleri kuyrukta, alkol ve glikoz karışımı sıvıyla yıkanıyor.

Apronda, körüklere yanaşan uçakların kar yağışı nedeniyle daha yavaş hareket ettikleri gözlendi.

DHMİ Atatürk Havalimanı Baş Müdürü Celal Özuğur, ''50 personel ve 49 araçla kar temizleme çalışmaları başlattık. Pistlerde kapanma durumu söz konusu değil. Pistlerde frenleme değerleri normal ve sürekli ölçüm yapıyoruz. Yarın akşama kadar kar yağışının süreceğini tahmin ediyoruz ve akşam da don bekliyoruz. Don olayına karşı pistlerde buz çözücü de-icing işlemini yapıyoruz. Seferler normal olarak gerçekleştiriliyor'' diye konuştu.

Bu arada, THY'nin TK 2718 sefer sayılı İstanbul-Iğdır ile TK 463 sefer sayılı İstanbul-Simferopol ve TK 1871 sefer sayılı Venedik uçuşları gidilecek yerdeki olumsuz hava şartları nedeniyle iptal edildi.