BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Türkiyede baskın seçim olacakmış!

Kanadoğlu yine sahnede...Olay hukukçu Uşak'ta bu iddiayı ısrarla dile getirdi..

Abone ol

Uşak Barosu tarafından düzenlenen "Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı" konulu seminere katılan Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, baskın bir seçim olacağı iddiasında bulunarak halkı güçlerini bir noktada birleştirmeye davet etti. Anayasa değişiklik paketinin halk oylamasından çıkması halinde Türkiye'yi karanlık günler ve dikta yönetiminin beklediğini savunan Kanadoğlu, "Halk oylamasında ve bir baskın seçimde halkkın güçlerini birleştirerek dikta yönetimine dur diyerek ortadan kaldırması gerekmektedir" dedi.

Uşak Barosu tarafından Atatürk Kültür Merkezi'nde düzenlenen "Hukuk Devleti ve Yargı Bağımsızlığı" konulu panele Yargıtay Onursal Cumhuriyet Başsavcısı Sabih Kanadoğlu, eski YÖK Başkanı Erdoğan Teziç, Türkiye Barolar Birliği Yönetim Kurulu Üyesi Kadir Necati Markoç ve Yargıtay 8. Ceza Dairesi Üyesi Hamdi Yaver Aktan konuşmacı olarak katıldı. Panele dinleyici olarak ise Uşak Cumhuriyet Başsavcısı Hamdi Ünal Karabeyoğlu, Uşak Adalet Komisyonu Başkanı Ömer Erdoğmuş, Uşak Baro Başkanı Rıza Albay ve çoksayıda davetli katıldı.

Paneldeki konuşmasını Başbakan Erdoğan'ı eleştirerek başlayan ve Zonguldak'ta yaşanan maden kazası ile ilgili kısa bir değerlendirme yapan Sabih Kanadoğlu; "Bir maden kazasının sebebini aramıyor önlemini almıyorsan ve bütün bu beceriksizliğini kadere bağlıyor ve iman ile ölçüyorsan Diyanet İşleri Başkanı'nı da imansızlıkla suçluyorsun. Bir siyasi iktidarın şu aşamada en çok istediği elbette ki anayasa tasarısının yürürlüğe geçmesi ve halk oylamasından geçmesidir. Ondan sonra en çok istediği Anayasa Mahkemesi'nden iptal kararı çıkmasıdır. Artık halk ve siyasi partiler alıştırıldı: Mağduru oynamak. Mağduru oynamak prim topladığı için oy getiren bir yöntem olarak görülmeye başlandı" dedi

"DEMOKRASİLERDE GÜÇ HALKIN ELİNDEDİR"
Türkiye'de erken değil baskın bir seçim olacağı iddiasında bulunan Sabih Kanadoğlu sözlerini söyle sürdürdü: "Birtakım rüzgarların bazı yelkenleri doldurmasına yol açmaması için bir baskın seçim öngörülmektedir. Günümüzde çok yakın bir tarihte sanıyorum ki bir baskın seçim görünüyor. Demokrasilerde güç halkın elindedir ve halkın gücünün önüne geçecek başka hiçbir güç yoktur. Eğer bir baskın seçimle karşı karşıya gelme görünüyorsa o takdirde halkımızın güçlerini bir noktada birleştirmesinde zorunluluk vardır. Eğer belirli şekilde o gücünüzü birleştirebilirseniz aslında ortaya konan bir iradenin de size egemen olmasını engellersiniz. Çünkü gidilmek istenen doğrudan doğruya bir dikta rejimidir. Eğer anayasa değişiklik paketi halk oylamasından evet oyu alırsa o zaman Türkiye'yi karanlık günler ve dikta rejimi beklemektedir. O halde kendi düşüncesinde yüreğinde herkesin cevaplandırması gereken bir soru vardır. Eğer demokrasi insan hak ve özgürlüklerini öne çıkaran, insan onuruna en yakışan rejim ise ki
öyledir, o halde halkın güçlerini birleştirerek bu insan onurunu ortadan kaldırabilecek dikta rejimine dur diyerek ortadan kaldırması gerekmektedir."

Panel sonunda konuşmacılar dinleyicilerin sorularını da yanıtlarken Uşak Barosu konuşmacılara plaket takdim etti.