BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Cizrede İbnül-Esir El Ciziri Camii açıldı

Şırnak'ın Cizre ilçesinde inşaatı tamamlanan İbnül-Esir El Ciziri Camii dualar eşliğinde Kur'an-ı Kerim'in okunması ile ibadete açıldı.

Abone ol

Cizre'de 1964 yılından bu yana vatandaşların ibadetlerini yerine getirdiği Kasaplar Camii yıkılarak yeniden inşa edildi. İlçe Müftülüğü tarafından inşa edilen ve inşaatı tamamlanan eski adı ile Kasaplar Camii yeni adı ile İbnul-Esir El Ciziri Camii dualar eşliğinde ibadete açıldı.

İbnul-Esir El Ciziri Camii'nin açılışı için Cizre Müftülüğü bir tören düzenledi. Düzenlenen açılış törenine Kaymakam Cihan Demirhan, İlçe Emniyet Müdürü Aydın Akkoca, İl Müftüsü Abdullah Kaplan, İlçe Müftüsü Sami Yıldız, Silopi, İdil, Beytüşşebap, Güçlükonak müftüleri, kurum müdürleri ve çok sayıda vatandaş katıldı. Tören, Kaymakam Cihan Demirhan, İl Müftüsü Abdullah Kaplan ve Cizre Müftüsü Sami Yıldız'ın duaları eşliğinde açılış kurdelesinin kesilmesi ile başladı.

Açılış sonrası kısa bir açıklama yapan Kaymakam Demirhan, "Camilerimiz toplum hayatımızda çok önemli bir yere sahiptir. Camiler hem ibadet yeri, hem toplantı yeri hem de eğitim yeridir. Büyük alimlerin yetiştiği şirin ilçemiz böyle fonksiyonel ve güzel bir camiye kavuşacak.

Bu caminin yapılmasında emeği geçen başta İl Müftüsü Abdullah Kaplan'a, ilçe müftüsüne, Cami Yaşatma Derneği üyelerine ve emeği geçen ve katkıda bulunan bütün herkese teşekkür eder, caminin bütün vatandaşlara hayırlı uğurlu olmasını dilerim" dedi.

Müftü Abdullah Kaplan, "Biz bugün Beytullah'ın Allah'ın ilk evi olan Kabe-i imanın bir şubesini güzel Cizre'mizde açmanın mutluluğunu yaşıyoruz. Cizre'nin tarih boyunca onurlu ve seçkin bir kimliği vardır. Tarih boyunca ilim merkezi olmuş, ilim ve irfan sahibi zatıaliler yetiştirmiş bir ilçemizdir. Bu anlamda ibadete açtığımız bu camimizin bütün İslam alemine hayırlı olmasını dilerim" diye konuştu.

Cizre Müftüsü M.Sami Yıldız ise, "Bu caminin temelini atan İl Müftümüz Abdullah Kaplan, inşaatın devamını sağlayan İlçe eski Müftümüz Mehmet Koçtürk'e bunun dışında ismini bildiğimiz, ismini hatırlayamadığımız ve bu caminin ibadete açılmasında emekleri ve katkıları olan herkese teşekkür eder bizleri böyle bir şerefe nail ettiği için yüce Allah'a şükrediyorum ve caminin bütün vatandaşlarımıza hayırlı olmasını dilerim" şeklinde konuştu.
İlçe Müftülüğü'nün İbnul-Esir El Ciziri Camii'nin açılışı için düzenlenen tören Kur'an-ı Kerim'in okunması ile son buldu. Açılıştan sonra açılışa katılanlara ikramda bulunuldu.