BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Batmanda Operasyonlar Dursun mitingi

Batman'da "Operasyonlar Dursun" mitingi yapıldı. Mitinge BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız da katıldı.

Abone ol

Barış ve Demokrasi Partisi (BDP) tarafından Şafak Mahallesi'ndeki Musa Anter Halkevi önünde düzenlenen "Operasyonlar Dursun" mitingine BDP Grup Başkan Vekilleri ve Batman Milletvekilleri Ayla Akat Ata ile Bengi Yıldız, Batman Belediye Başkan Vekili Serhat Temel, BDP'li diğer belediye başkanları ve partililer katıldı.

BDP Batman İl Başkanı Saadet Becerikli yaptığı konuşmada, AK Parti'nin, politikalarıyla bir çatışma ortamı hazırladığını ileri sürdü. Operasyonları eleştiren Becerikli, "Bizleri öldürmekle bitiremezler" dedi.

BDP Grup Başkan Vekili Bengi Yıldız ise, BDP'li yöneticilerin Batman ili içerisinde miting alanına gelişleri sırasında engellemelerle karşılaştığını öne sürerek, "Vali, emniyet diğer partilerin yöneticilerine nasıl davranıyorlarsa bize de davranmayı öğreneceklerdir.

Bizi sevmeyebilirsiniz, biz de sizi sevmeyebiliriz. AK Parti İktidarı yetkileri askerden alıp polise vermek istiyor. Asker devleti değil polis devleti istiyor. Bizler ise özgür ve bağımsız bir Türkiye Cumhuriyeti istiyoruz" diye konuştu.

Akşam saatlerine kadar süren mitingde operasyonların durması istendi. Toplanan kalabalık terör örgütü lideri Abdullah Öcalan lehine sloganlar attı.