BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,89
ALTIN 2.473,86
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İranın PKKlıları idam etmesine protesto

Yüzlerce BDP'li, Vatan Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek 5 PKK'lıyı idam eden İran'ı protesto etti.

Abone ol

Şanlıurfa'nın Viranşehir ilçesinde Demokratik Özgür Kadın Hareketi (DÖKH) ve yüzlerce BDP'li, Vatan Caddesi'nden Cumhuriyet Meydanı'na kadar yürüyerek 5 PKK'lıyı idam eden İran'ı protesto etti.

Protesto amacıyla yapılan basın açıklaması ve yürüyüş PKK terör örgütü gösterisine döndü. Bir kadının eyleme kundaktaki çocuğuyla katılması dikkat çekti.

Viranşehir ilçesi Vatan Caddesi Dumlupınar İlköğretim Okulu önünde toplanan DÖKH'nin organize ettiği eyleme BDP İl Başkanı İbrahim Ayhan, Viranşehir İlçe Başkanı Mehmet Ali Türk, Viranşehir Belediye Başkan Vekili Mehmet Burun, bazı belediye yöneticileri ve yüzlerce BDP'li katıldı. Grup Cumhuriyet Meydanı'na kadar, Türkçe ve Kürtçe sloganlar atarak yürüdü.

Gruptakilerin elinde PKK'yı simgeleyen bez parçaları ve İran'da PKK'lı oldukları gerekçesiyle idam edilen 5 kişinin resminin yer aldığı dövizler
taşındı. Bazı pankartlarda "Sisteme sosyalleşmeyeceğiz" ve İran karşıtı sloganlar yer aldı. Bir kadının kundaktaki çocuğuyla eyleme katılması dikkat çekti. Cumhuriyet Meydanı'na gelen grup bir basın açıklaması yaptı.

Açıklamada, "Yıllardır bölgemizde yaşanan bu savaşın kan ve gözyaşından başka hiçbir şeyi getirmediği gün gibi ortadadır" denilerek, Ortadoğu devletleri tarafından demokrasi ve özgürlük mücadelesine yönelik saldırılar düzenlendiği savunuldu.

9 Mayıs 2010 tarihinde İran'da 5 kişinin idam edildiği hatırlatılan açıklamada, "İran rejimi cellatlarının bu uygulamasını demokratik özgür kadın hareketi olarak kınıyoruz" ifadelerine yer verildi.
Yaklaşık 15 dakika süren basın açıklaması sonrasında grup BDP parti binasına yürüyüşe geçti. Yürüyüşün ardından eylem olaysız bir şekilde sona erdi.