BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İskilip Ziraat Odası dan üç hizmet

İskilip Ziraat Odası, çiftçi hizmet binası ve süt toplama merkezi ile odaya kazandırılan selektör makinesi törenle hizmete sundu.

Abone ol

Açılışa İskilip Kaymakamı Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker, ilçe ziraat odası başkanları ve çiftçiler katıldı.

İskilip Ziraat Odası Başkanı Kamil Akdoğan, çiftçilere karşı olan sorumluluklarının bilincinde olduklarını ifade ederek, bu sorumluluğun gereğini yapmaya çalıştıklarının altını çizdi.

Akdoğan, "İlçede tarım sektörünü geliştirmek ve çiftçilerimizin refah düzeyini artırmak için çalışmalarımıza devam ediyoruz. Açılışı yapılan süt toplama merkezi, selektör makinesi ve çiftçi hizmet binası ile çiftçilere yönelik yaptığımız yatırımlara yeni halkalar ekledik. Bugüne kadar olduğu gibi bundan sonra da çiftçilerimizin emrindeyiz. Yeni yatırım planlarımız var. Bunlar için ön çalışmalar devam ediyor" dedi.

Oda olarak belirli aralıklarla köylerde eğitim seminerleri düzenleyerek çiftçilere tarım ve hayvancılıkta eğitim verdiklerini anlatan Akdoğan, eğitim seminerleri ile birlikte çok sayıda köyde organizeli tarıma geçildiğini ve kooperatifler kurulduğunu açıkladı.

Önceliklerinin köylerde ve kırsal kesimde yaşayan insanları eğitmek olduğunu vurgulayan Akdoğan, "Artık atadan kalma usullerle tarım yapılmaz. Her alanda olduğu gibi çiftçilerimizin de modern tarım tekniklerine adapte olmalarını sağlamak için uzmanlarımızla köylerde eğitim seminerleri düzenledik. Bu eğitimlerden sonra bir çok köyümüzde kooperatifler kuruldu ve çiftçilerimiz ortak hareketle üretim maliyetlerini azaltma yönüne gittiler. Bu faaliyetleri bütün köylerimize yayıncaya kadar devam edeceğiz" diye konuştu.

Süt üretimi konusunda da önemli çalışmalara imza attıklarını ifade eden Başkan Akdoğan, "Köylerimizde üretilen sütleri günlük olarak toplayıp köylümüzü hem bu zahmetten hem de nakliye masrafından kurtardık. Köylerden günlük ortalama 8 ton süt topluyoruz, hedefimiz bu miktarı daha ileriye taşımak" şeklinde konuştu.

Yönetim olarak her zaman çiftçilerin emrinde olduklarını dile getiren Akdoğan, çiftçilerin her konuda kendilerine rahatlıkla gelebileceklerini belirtti.

Yapılan konuşmanın ardından İskilip Ziraat Odası tarafından yapımı tamamlanan çiftçi hizmet binası ve süt toplama merkezi ile odaya kazandırılan selektör makinesinin açılışlarına geçildi. Yeni açılan hizmet binası ve selektör tesislerinin açılışlarını Kaymakam Mehmet Yılmaz, Belediye Başkanı Numan Sezer, İl Genel Meclisi Başkanı Mustafa Eker birlikte yaptı.

Programın ardından Sungurlu Ziraat Odası Başkanı Dursun Karslı başkanlığında Ziraat Odaları Mayıs ayı koordinasyon toplantısı yapıldı.
Tarım sektörünün durumunun masaya yatırıldığı toplantıda oda başkanları ortak hareket etme kararı aldı.