BIST 10.937
DOLAR 32,20
EURO 34,97
ALTIN 2.502,94
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

Savı işaret eden pankart kaldırıldı

Ankara'da bazı noktalara asılan dün de kurultay salonunda yer alan pankart bazı partililerin tepkileri üzerine kaldırıldı.

Abone ol

CHP'nin 33’ncü Olağan Kurultayı’nda ilk gün salonda asılı ‘Önder'imiz Kemal, hedefimiz iktidar’ yazılı dev pankart bugün indirildi.

Atatürk Spor Salonu’nda yapılan kurultayın 2’nci gününde, ilk gün asılı pankartlardan en dikkat çekeninin bugün salondan indirildiği görüldü. Saat 12.00’de toplanan CHP’liler, parti meclisi üyelerini seçmek için salondaki yerlerini aldı. CHP milletvekili ve Kurultay Divan Başkanı Kemal Anadol, 80 kişilik parti meclis listesini açıklarken, listenin oylanması için saat 15.00’e kadar toplantıya ara verdi. Açıklanan parti meclisi listesi, partililerce dikkatlice incelenirken, yoğun kulis çalışmaları yapıldı.

Kurultayın yapıldığı Atatürk Spor Salonu’nda dün en büyük pankartlardan biri olan ‘Önder'imiz Kemal, hedefimiz iktidar’ yazılı dev pankartın bugün duvardan indirilmiş olması dikkat çekti. Pankarttaki ‘Önderimiz’ diye yazılması gereken kelimenin ‘Önder’imiz’ diye ayrılmasının Önder Sav’ı işaret ettiğini belirten ve adını açıklamaktan kaçınan bazı partililer, bundan duyulan rahatsızlığın artması sonucu bugün sabah saatlerinde pankartın indirildiğini belirtti.

Bu arada kurultayda CHP’nin parti meclisi seçimine geçilirken, seçim sonuçlarının açıklanmasının geç saatleri bulabileceği açıklandı.