BIST 10.899
DOLAR 32,22
EURO 34,98
ALTIN 2.447,99
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Bakan Kavaf ihmal ve eksiklik yok dedi

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Samsun'da yaşanan yurt yangını ile ilgili ihmal ve eksiklik bulunmadığını açıkladı.

Abone ol

Kadın ve Aileden Sorumlu Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, Samsun'da 1 çocuğun hayatını kaybettiği, 1 çocuğun yaralandığı, 1 çocuğun da zehirlendiği yurt yangınıyla ilgili bir ihmal ve eksiklik görünmediğini söyledi.

Samsun SHÇEK'e bağlı Yaşardoğu Kız Yetiştirme Yurdu'nda çıkan yangın sonrası incelemelerde bulunmak üzere Samsun'a gelen Devlet Bakanı Selma Aliye Kavaf, iki günlük basına kapalı programında huzurevlerini, yetiştirme yurtlarını, sevgi evlerini gezdi. Bakan Kavaf'ın Süleyman Yançatoral Çocuk Yuvası'nda kalan çocukları ziyareti sırasında, 1-3 yaşındaki çocuklar bakan teyzelerinin yanına kaldıkları bölümden alınarak götürüldü.

Gezi programını tamamlayan Bakan Kavaf, daha sonra AK Parti İl Başkanlığı'nda partililerle toplantı yaptı. Basın mensuplarının sorularını cevaplayan Bakan Selma Aliye Kavaf, Samsun'daki yangınla ilgili idari ve adli soruşturmanın sürdürüldüğünü söyledi.

"Olayla ilgili İdari ve adli soruşturma devam ediyor" diyen Bakan Kavaf, "Rivayet üzerinden yorum yapmak doğru olmaz. Bir ihmal, eksiklik görünmüyor görüntüde. İdari ve adli soruşturma devam ediyor. Soruşturmanın neticesinde elde edilen bulgularla bir açıklama yapmak doğru ama görünüşte bir şey yok" dedi.

Yurtta yangın sırasında görevini yaparken yaralanıp, kamera ve fotoğraf makineleri kırılan gazetecilere yönelik saldırıyla ilgili de soru üzerine açıklama yapan Bakan Kavaf, "Can havliyle yardıma ihtiyacı olan çocuklara yardım ederken, çocuklar da kendilerinin o halde görüntülenmesinden rahatsız olmuş olabilirler. Ben orada bir kışkırtma olduğunu düşünmüyorum. O duygusallıkla tepki vermiş olabilirler. Burada bir art niyet aramamak lazım. Duygusal bir tepki de olabilir" yorumu yaptı.
Bu arada, yangında ölen ve yaralanan çocukların zihinsel engelli oldukları yönünde bilgi verildi.