BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Türkiye konuştukça O'na işkence etmişler

Muammer Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin evinde garson olarak çalışan ve işkenceye maruz kalan Adnan Tam, Hatay'daki ailesine kavuştu

Abone ol

Libya lideri Muammer Kaddafi'nin oğlunun evinde garson olarak çalışan Türk vatandaşı Adnan Tam, Türkiye'ye dönüşünde yaşadığı dehşeti anlattı.

FOTOĞRAFLAR İÇİN TIKLAYIN

Libya'ya para kazanmak için giden Tam için başlarda herşey yolundaydı. Ta ki, Libya'da isyan ateşi yanana ve Türkiye'nin Kaddafi'ye 'istifa et' çağrısı yapana kadar.

Ülkesindeki isyanı kan ve şiddetle bastırmaya çalışan Kaddafi, Türkiye'nin uluslararası arenada gösterdiği tutumun acısını da evindeki Türk garsondan çıkardı.

9 AYDA CEHENNEMİ GÖRDÜ

Kaddafi'nin oğlu Hannibal Kaddafi'nin evinde 9 ay kadar çalışan Tam, yaşadıklarının ardından Libya'ya gidişinden yaşadığı pişmanlığı şu cümleyle özetledi:

"Bana 'Libya'da zengin bir ailenin yanında aşçı ve garson olarak çalışacaksın' dediler. Kaddafi'nin oğlunun evinde çalışacağımı söylemediler. Bilseydim gitmezdim."

20 SAAT ARALIKSIZ MESAİ

Tam, Kaddafi'nin evinde yaşadıklarını ise şöyle anlattı:

''Günde 18-20 saat çalışıyordum. Aileme telefon açmama bile izin vermiyorlardı. Orada geçirdiğim kabus dolu günleri asla unutamayacağım. Muhaliflerin Trablus'a girmeleri nedeniyle Hannibal ve ailesi villayı terk etmek zorunda kaldı. Ben de tuvaletin penceresinden kaçtım. Psikolojik olarak büyük sorunlar yaşadım. Türkiye'ye dönüş masraflarımı Trablus büyükelçiliği karşıladı. Kötü günler geride kaldı.''

PASAPORTUNA EL KOYDU

Maddi ve manevi yönden mağdur olduğunu ifade eden Tam, ''Bir yıldır göremediğim eşim Serpil ile oğlum Ali'yi çok özledim. Pasaportuma el koyan ve bana işkence yapan Hannibal Kaddafi ve eşi Aline hakkında yasal yollara başvuracağım. Tazminat davası açacağım. Önce Libya'daki mahkemelere başvuracağım. Daha sonra da hakkımı Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'nde (AİHM) arayacağım'' diye konuştu.