BIST 10.173
DOLAR 32,28
EURO 34,96
ALTIN 2.445,39
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

CHP Hüseyin Çelik'ten özür bekliyor!

Bakan Çelik bu açıklamaları için kamuoyundan özür mü dileyecek?

Abone ol

Hükümetin Suriye politikasını eleştiren CHP lideri Kılıçdaroğlu'na AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Çelik'in "mezhep" bağlantısı kurarak yanıt vermesinin yankıları sürüyor.

CHP sözcüsü Birgül Ayman Güler bugün yaptığı açıklamada Çelik'in açıklamalarının AK Parti'yi iyi yansıttığını belirterek ''AKP Sözcüsü Çelik, hem kendisinin hem de partisinin düşünce ve politika sistemine laik devlet anlayışının değil, mezhepçilik anlayışının temel olduğunu ilan etmiştir'' ifadesine yer verdi.

Çelik'in Kılıçdaroğlu'na yönelik "Acaba mezhep yakınlığı nedeniyle mi Suriye sahip çıkıyor?" sözlerinin içerdiği anlamsız ve yersiz iddiadan çok AKP'nin dünyaya bakış açısını göstermesi bakımından "ibret verici" olduğu vurgulanan açıklamada şöyle denildi:

"Laik Türkiye Cumhuriyeti'nde iktidar partisi adına konuşan bir sözcünün komşu bir ülkedeki olayları, bir mezhep çatışması eksenine yerleştirmeye çalışması kabul edilemez. Mezhep farklılıklarından söz etmek, Cumhuriyetimizin temel felsefesine aykırıdır ve her zaman olduğu gibi günümüzde de çok tehlikelidir"

KAMUOYU ÖZÜR BEKLİYOR

"Suriye'deki olayları mezhep çatışması eksenine çekmek, bu ülkeye ve dolayısıyla Türkiye ve bölgeye yapılacak en büyük kötülüktür. Sayın Çelik'in CHP'ye yönelik benzetmeleri ise hem talihsiz, hem ölçüden yoksundur. Cumhuriyetimizin kurucusu ve teminatı olan CHP'yi suçlamaya, olduğundan başka türlü göstermeye AKP'nin gücü yetmez. Kamuoyumuz bu tür yakışıksız ve kışkırtıcı ithamlara itibar etmeyecektir. Sayın Çelik'e düşen şey, hiç zaman yitirmeden, maksadı aşan mezhepçi ifadeleri için kamuoyumuzdan özür dilemektir.''