BIST 10.159
DOLAR 32,17
EURO 35,19
ALTIN 2.473,30
HABER /  POLİTİKA  /  CHP

AK Parti için çirkin kaçan sözler

CHP lideri AK Parti için ağır kaçan yorumda bulundu: 'Terörü besleyen tek parti AK Parti'dir".

Abone ol

İNTERNETHABER.COM - CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ile Başbakan Recep Tayyip Erdoğan arasındaki polemikte yine üslup ve edep sınırları aşılmaya başlandı.

İsrail krizi nedeniyle kapışan liderler birbirlerine demediklerini bırakmıyor. Son sözler Kılıçdaroğlu'ndan AK Parti için geldi:

"Terörü besleyen ve azgınlaştıran tek parti var. O da Ak Parti."

O ÜLKEDEN MADALYA ALDIN

ERDOĞAN 'İSRAİL AVUKATI" DEMİŞTİ

İki lider arasındaki polemiğin temelinde İsrail ile yaşanan krize bakış açısındaki farklılıklar bulunuyor. Başbakan Erdoğan, muhalefetten gelen eleştiriler üzerine Kılıçdaroğlu'nu "İsrail'in avukatlığını yapmakla" itham etmişti. Kılıçdaroğlu ise iktidarı "füze kalkanı projesini" kamuoyunun dikkatinden kaçırmak için İsrail krizini büyütmekle suçlamıştı.

CHP Lideri Kılıçdaroğlu, Başbakan Erdoğan'ın "İsrail'in avukatlığını yapıyor" sözlerine de cevap verdi.

Erdoğan'a, "Avukat o ülkelerden madalya alan Erdoğan'dır. O madalyayı geri iade et" sözleriyle seslendi.

"TERÖRÜ BESLEYEN TEK PARTİ AK PARTİ"

Kılıçdaroğlu, Ak Parti Hükümeti'nin politikalarının da terörü beslediğini iddia etti:

"Ülkemizde terör var. Halkta, 'terörü Ak Parti önleyecek ama CHP buna engel oluyor' diye bir algı yerleştirmeye çalışıyorlar. Özellikle Muş'lu kardeşlerime söylüyorum; terörü önleme konusunda en sağlıklı gözlemlerde bulunan ve çözüm geldiği zaman kesintisiz destek vereceğini ilan eden tek parti CHP'dir.

Terörü besleyen ve azgınlaştıran tek parti var. O da Ak Parti. Şimdi geldiği süreçte kanla beslenmeye çalışıyor. Biz kendi ülkemizde barışı ve huzuru egemen kılmak istiyoruz"

BU HİZİPÇİLİK DEĞİL

Kemal Kılıçdaroğlu, AK Parti'ye ve Erdoğan'a yüklendiği konuşmasını CHP'nin Parti Okulu'nun açılışında yaptı. Okulun açılışında ilk dersi partinin eski genel başkanı Altan Öymen verdi.
Açılışa eski Genel Başkan Deniz Baykal ve Murat Karayalçın da katıldı.

Konuşmasında CHP içinde parti içi rekabetin her zaman olacağını belirten Kılıçdaroğlu, "Bu hizipçilik değildir. Partinin iç dinamikleri, birbirini aşma çabaları her zaman olmalıdır. Partiye dinamizmi katan da bu temel ögedir. Bu temel ögeyi yaşatacağız. Bizden öncekileri tartışıyordu, biz de tartışacağız. Ruhumuzda Mustafa Kemal'in devrimci, dönüşümcü ruhu var" dedi.