BIST 9.993
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.435,22
HABER /  GÜNCEL

Taksicilerden şehit ailelerine büyük jest

Yurt genelindeki taksiciler arasında artan ''Şehit ailelerini ücretsiz taşıma'' uygulamalarına Edirneli taksicilerde katıldı

Abone ol

Edirne genelindeki 10'a yakın taksici, taksisinin arkasına yazdırdığı ''Bu araçta şehit aileleri ücretsiz olarak taşınır'' yazısıyla şehit ailelerine karşı duyarlıklarını gösteriyor.

Edirne Taksiciler Derneği Başkanı Oktay Bozkurt, dernek binasında gazetecilere yaptığı açıklamada, evlatları bu toprakların birliği ve beraberliği için şehit düşen şehit ailelerine tüm toplumun sahip çıkması gerektiğini söyledi.

Türkiye'nin pek çok ilinde başlatılan kampanyaya Edirneli taksiciler olarak destek verdiklerini ifade eden Bozkurt, şunları kaydetti:

''Edirne Şehit Aileleri Yardımlaşma ve Dayanışma Derneği'yle görüşerek, bazı arkadaşlarımızın uygulamaya soktuğu şehit ailelerini ücretsiz taşıma uygulamasını genele yayacağız. En kötü anlarında bir evlatları gibi bizleri görsünler hep yanlarında olacağız. Tüm Türkiye şehitlerimize daha duyarlı olsun, hem şehidimize hem ailelerine sahip çıkalım. Şuanda 10'a yakın arkadaşımız bu uygulamada yer alıyor. Gelen tepkiler tüm arkadaşlarımızın katılacağı yönünde.''

Şehit ailelerini ücretsiz taşıyan taksicilerden Osman Tireli de, şehit ailelerinin sahipsiz olmadığını, belirterek, ''Bu vatan için canını gözünü kırpmadan veren şehidimiz ailesine her zaman destek olacağız. Bir taksici olarak elimden bu geliyor, ama toplumun her kesimi de elinden ne geliyorsa o şekilde yardımcı olmalıdır'' diye konuştu.

Şehit ailelerini ücretsiz taşıma uygulamasına katılan taksiciler, kendilerine ulaşan şehit ailelerini kent içinde ücretsiz olarak gitmek istedikleri yere bırakıyorlar.