BIST 9.916
DOLAR 32,44
EURO 34,74
ALTIN 2.438,67
HABER /  GÜNCEL

Türkiye hızla karanlığa gidiyor

Elektrik tüketimimiz artıyor. Yetkililer, karanlığın kaçınılmaz olduğunu söyledi.

Abone ol

Elektrik Üreticileri Derneği (EÜD) Başkanı ve Ak Enerji Genel Müdürü Önder Karaduman, elektrik üretiminde 2003 yılında yüzde 34 olan yedek kapasite fazlası olan Türkiye'nin, bugün mevcut talebi karşılamakta bile zorlandığını ve her an elektrik kesintisi riski ile karşı karşıya kaldığını söyledi.

Türkiye'nin elektrik tüketiminin yılda ortalama yüzde 8 arttığını, geçen yıl Türkiye'nin tükettiği elektrik miktarının 175 milyar kilovatsaat (kWh) olarak gerçekleştiğini belirten Karaduman, 2007 sonu itibariyle elektrik tüketiminin 190 milyar kWh olacağını söyledi.

ADIM ADIM KARANLIĞA
2008 yılında arz konusunda Türkiye'yi çok iyi günlerin beklemediğini kaydeden Karaduman, ''Türkiye'nin 2008, 2009 ve 2010 yıllarında arz açığı yaşanması kaçınılmazdır. 2010'dan sonrasını kurtarabilmemizin mümkün olması için ise zaman kaybetmeyip bugünden itibaren tedbir almamız gerekmektedir'' diye konuştu.

ZAM KAMUNUN ZARARINI AZALTACAK
Karaduman; ''Bugün elektrik için konuşulan zammın gerek EÜAŞ'a ve gerekse özel sektör üreticilerine hiçbir faydası olmayacak, bu zam tamamen TEDAŞ'ın zararlarını azaltmaya yönelik olacaktır. Başka bir deyişle; zammın yüzde şu kadar olması üreticilerin sorunlarını halletmeyecek, sadece kamunun zararını azaltmaya yönelik olacaktır.''