BIST 9.952
DOLAR 32,38
EURO 34,79
ALTIN 2.431,11
HABER /  GÜNCEL  /  EĞİTİM

198 kişilik sınıf!

Böyle eğitim olur mu? Sıralarda 4 kişi oturuyor ve okulda lavabo yok!

Abone ol

Bitlis’in Güroymak İlçesi’ne bağlı Güzelli Köyü’nde, 198 ilköğretim öğrencisi tek sınıfta ders görüyor. Öğretmen olmadığı için bir sınıfa sığmaya çalışan öğrenciler lavabo sıkıntısı da çekiyor. Okulun bir lavabosu yok. Dersliklerin de camları kırık. Öğrenciler bu okulda eğitim görmeye çalışıyor.

Güzelli köyü Muhtarı Rızvan Aysal; “Okulda ciddi sınıf sıkıntısı yaşanıyor. Köyün tüm öğrencileri tek sınıfta eğitim görüyor. Aslında okulda iki sınıf var. Bu sınıflar da birbirine çok uzak.

2 derslikli okulda öğretmen sıkıntısı da çekiyoruz. Öğretmen olmadığı için tek sınıf kullanılıyor. Çoğu zaman bir sırada 4 öğrenci oturuyor. Öğretmen olmadığı için 2 sınıfın tüm öğrencileri aynı anda ders görüyor. Okulun camları kırık. Çevre düzenlemesi yapılmadığı için, sınıfın içi çamurdan geçilmiyor. Çocuklarımız çok kötü şartlarda eğitim alıyor.”

Okulda tuvalet ve lavabo bulunmadığını söyleyen Aysal, çocukların tuvalet ihtiyacı için ya evlerine gitmek zorunda kaldıklarını ya da bu ihtiyaçlarını uygun olmayan koşullar altında yerine getirdiklerini ifade etti.

akşam