BIST 10.080
DOLAR 32,30
EURO 34,62
ALTIN 2.413,89
HABER /  GÜNCEL

Türkiye dün gece Elon Musk'ın Starlink uydularıyla ürktü! Türkiye Uzay Ajansı açıklama yaptı! Neden tepemizden geçtiler

Anadolu Ajansı
Anadolu Ajansı

Elon Musk'a ait Starlink uydularının zincirleme halde geçişi Türkiye'nin pek çok yerinden gözlendi. Görenler korku ve heyecanla fotoğrafları paylaştı. Türkiye Uzay Ajansı bu konuya ilişkin açıklama yaptı.

Abone ol

Türkiye Uzay Ajansı (TUA), Türkiye'nin çeşitli noktalarından görüntülenen "Starlink" uydularının dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesi olduğunu bildirdi.

Ajansın Twitter hesabından, 23 Temmuz 2022 gecesi görüntülenen "Starlink" uydularına yönelik paylaşım yapıldı.

Paylaşımda, uydu sistemlerinin bulundukları yörüngeye bağlı olarak dünya üzerinde belirli bir bölgeye ya da yörüngesi üzerinde bulunan ülkeleri kapsayacak şekilde fırlatıldıkları belirtilerek, şunlar kaydedildi:

"Uydu takım yıldızları ise dünya üzerinde her noktaya kesintisiz kapsama sağlamak için tasarlanan birden fazla uydu olarak adlandırılır. 23 Temmuz 2022 gecesi Türkiye'nin çeşitli noktalarında görüntülenen Starlink uyduları da dünya üzerinde internet ve haberleşme için başlatılan bir uydu takım yıldızı projesidir."

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Öldüren sıcaklar Türkiye'ye geldi! Bir hafta sürecek işte il il aşırı sıcak tahminleri Orhan Şen'in uyarıları...
Foto Galeri Öldüren sıcaklar Türkiye'ye geldi! Bir hafta sürecek işte il il aşırı sıcak tahminleri Orhan Şen'in uyarıları... Galeriye Gözat