BIST 9.809
DOLAR 32,53
EURO 35,00
ALTIN 2.431,42
HABER /  GÜNCEL

Türkiye, Cerablus'ta askeri üs kuruyor

Suriye'nin Cerablus kentinde Türkiye'nin inşa ettiği askeri üssün fotoğrafları ortaya çıktı

Abone ol

TSK'nın, ÖSO ile birlikte kurduğu Cerablus'taki askeri üssün fotoğrafları ilk kez ortaya çıktı. Bölgedeki Rus ve ABD üslerine cevap olarak yapılan üs, Fırat Kalkanı'nın sonraki etaplarının da yönetim merkezi olacak.
 
Bugün  Suriye'den yerel haberler veren bazı internet sitelerinin ve twitter'da Savunma Sanayii Müsteşarlığı haberleri yayınlayan "Yusuf Akbaba" hesabının paylaştığı fotoğraflarda, etrafı duvarlarla örülü büyükçe bir üssün şekillenmeye başladığı görülüyor.

Üssün,  Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın "birinci etabı bitti" dediği Fırat Kalkanı Harekatının diğer etaplarında merkez olarak kullanılacağı iddia edildi. Öte yanda,  Suriye'nin adı açıklanmayan başka bölgelerinde yapımı devam eden üslerin uydu fotoğrafları da yayınlandı.

ABD KOBANİ'DE ÜS KURDU

ABD, Fırat'ın doğusunda PKK-PYD'nin elindeki  Kobani'de bir askeri üs kurmuştu. Pentagon'un, son bir ayda üsteki pistleri genişlettiği ve kapasiteyi artırdığı ortaya çıkmıştı.

RUSYA AFRİN'E YERLEŞTİ

Rusya da,  Lazkiye'den sonra geçtiğimiz haftalarda  Hatay'a komşu olan ve  PKK'nın işgali altındaki  Afrin'e zırhlı araçlar yerleştirmiş, "ateşkes gözlem birimi" adı altında bölgede üs kurma çalışmalarına başlamıştı.