BIST 9.693
DOLAR 32,59
EURO 34,84
ALTIN 2.507,99
HABER /  POLİTİKA

İşte Erdoğan'ın anket sorusuna cevabı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, NTV- Star TV ortak yayınında Oğuz Haksever'in referandum anketleriyle ilgili sorusunu cevapladı. Erdoğan, kar topu gibi olan "evet" oylarının çığa dönüştüğünü söyledi.

Abone ol

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 'evet' oylarının kampanyanın başladığı tarihten bugüne arttığını, kar topunun çığa dönüştüğünü söyledi. Erdoğan son iki haftada bu büyümenin daha da belirginleşeceğini kaydetti.

Recep Tayyip Erdoğan, NTV- Star TV ortak yayınında referanduma ilişkin soruları cevapladı. Oğuz Haksever'in anketleri sorması üzerine Erdoğan, sadece meydanların değil anketlerinde evet oylarında büyük bir artışı gösterdiğini söyledi.

"MEYDANLARIN DİLİNDEN ANLARIM"

Her geçen gün "evet" oylarındaki tırmanışın devam ettiğini söyleyen Erdoğan, meydanların da bunu desteklediğini söyledi. Erdoğan şöyle konuştu:

"Her geçen gün evet tırmanışa devam ediyor. Ben meydanların dilini biraz bilirim. Ömrüm buralarda geçti. Meydanlar bunu söylüyor. Kamuoyu araştırmaları yoğun biçimde devam ediyor. Onlarda aynı şeyi söylüyor. İnanıyorum ki bu hafta bu daha da belli olacak."

SON İKİ HAFTA VURGUSU

Referandum çalışmalarını çeşitlendirdiklerini, bakan ve milletvekillerinin alandaki yoğun çalışmalarının sürdüğünü söyleyen Erdoğan, son iki hafta "evet" oylarındaki tırmanışın daha da artacağını kaydetti. 16 Nisan'ın milat olacağını ve bunu da milletin en kısa sürede göreceğini belirten Erdoğan, 17 Nisan'dan itibaren yeni anayasanın tümüyle uygulamaya geçmeyeceğini sadece bir kaç maddesinin uygulanacağını, tümüm de 2019 seçimlerinden itibaren yürürlükte olacağını söyledi.

Erdoğan'dan bomba İran açıklaması!