BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,84
ALTIN 2.388,32
HABER /  EKONOMİ

Turkcell ABDde tez konusu

ABD'deki Georgetown Üniversitesi, iletişim alanında tez konusu olarak Turkcell'i seçti.

Abone ol
ABD'deki Georgetown Üniversitesi, iletişim alanında tez konusu olarak Turkcell'i seçti. Turkcell'den yapılan yazılı açıklamada, 'International Executive MBA'' programında dünyanın ilk 10 üniversitesi arasında yer aldığı ifade edilen Georgetown'un, uluslararası öğrenim programı IEMBA'de tez konusu olarak Turkcell'i seçtiği belirtildi.

Açıklamada, Türkiye'den 40-50 şirketle birebir görüşme yaparak seçim yapan ve her biri kendi alanında deneyimli yedi kişiden oluşan IEMBA ekibinin, Turkcell'in dünya piyasalarında genişleme sürecini, olanaklarını, Türkiye'de lider operatör olma sürecini, dünya ve Türk piyasalarındaki rekabet koşullarını incelediği aktarıldı. Eylül 2005'te başlayan tez çalışmasına, Turkcell yöneticisi Barış Öney koçluk ve liderlik yaptı.

IEMBA PROGRAMI

50 yöneticiden oluşan Georgetown IEMBA programı öğrencileri, eğitimin sürdüğü 18 ay boyunca dünyanın belli başlı en büyük ticari alanlarında faaliyet gösteren şirketleri konu alan tezler hazırlayarak program sonunda şirket üst yöneticilerine sunum yapıyor ve not alıyor. Turkcell'in kuruluşundan bugüne gerçekleştirdiği başarıların anlatıldığı 'Turkcell: Wall Street'teki Tek Türk'' başlıklı çalışma, California State University'de (CSU) işletme yüksek lisansı yapan öğrencilere ders olarak okutuluyor.