BIST 11.061
DOLAR 32,20
EURO 35,03
ALTIN 2.499,61
HABER /  GÜNCEL

Çorlu şehidine ağlıyor

Yüzbaşı Ulaş Türk'ün, düşen askeri helikopterde şehit olması, memleketi Çorlu'yu yasa boğdu.

Abone ol

Yüzbaşı Türk'ün 3 yıl önce dünyaevine girdiği eşi Yasemin Türk'ün 5 aylık hamile olduğu belirtildi.

Kocaeli'nde düşen askeri helikopterde şehit olan Yüzbaşı Ulaş Türk'ü yitirdikleri için üzüntülü olduklarını dile getiren Çorlu Kaymakamı Erhan Özdemir, şehit yüzbaşı için Çorlu'da devlet töreni düzenleneceğini bildirdi. Vatan topraklarının değerli olduğunu ve bu uğurda pek çok şehit verildiğini kaydeden Kaymakam Özdemir, "Şehit Yüzbaşı Türk'ü kaybetmenin derin üzüntüsünü yaşıyoruz" diye konuştu.

Ulaş Türk'ün cenazesinin yarın öğleden sonra Kocaeli'den helikopterle Çorlu'ya getirilmesinin beklendiğini ifade eden Özdemir, ''Ulaş'ın ailesi, yakınları, askeri ve sivil yetkililerin katılımıyla tören düzenlenecek. Merkez Camii'nde ikindi namazının ardından kılınacak cenaze namazı sonrası, Ulaş'ın cenazesi Çorlu Askeri Şehitlik'te toprağa verilecek'' dedi.

Bu arada şehit Yüzbaşı Ulaş'ın, 2003'te evlendiği ve eşi Yasemin'in 5 aylık hamile olduğu öğrenildi. Türk'ün kayınpederinin de emekli hakim albay olduğu belirtildi.

Yüzbaşı Ulaş Türk, Teğmen Fatih Dabak, Teğmen Turgut Çiçek ve Teğmen Serkan Karanlık'ın içinde bulunduğu Ankara Güvercinlik Uçuş Eğitim Komutanlığı'na ait askeri helikopter, Kocaeli'nde düşmüş ve 4 subay da şehit olmuştu.