BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  DÜNYA

DHKP-Cde telekulak paniği

Terör örgütü DHKP-C'nin Brüksel'deki ”temsilcilik” binasında gizli mikrofonlar bulunduğu açıklandı.

Abone ol

AB terör örgütleri listesinde yer alan, Belçika adaleti tarafından da “terör örgütü” olarak nitelendirilen DHKP-C'nin Brüksel'de, AB kurumlarının bulunduğu bölgede yer alan “irtibat bürosu” faaliyetlerini sürdürüyor.

Söz konusu “temsilciliğin” yetkilileri, bugün basına yaptıkları açıklamada, “Belçika polisi tarafından dinlendiklerini” ve ”bürolarında” 3 mikrofon bulduklarını bildirdiler.

“Dün akşam TSİ 21.30'da, büromuzdaki bir koltukta, Belçika polisi tarafından yerleştirildiği çok bariz olan gizli mikrofonlar bulduk” diyen terör örgütü yandaşları, 127 milimetre-54 milimetre boyutlu alıcıların söz konusu olduğunu söylediler. Alıcılarda, “Mobistar” telefon şirketinin ses kartının bulunduğunu belirten terör örgütü yandaşları, bu cihazın, terörist Fehriye Erdal'ın firarından sonra 4 Mart'ta büroyu basan polisler tarafından yerleştirildiğini savundular.
Terör örgütü yandaşları, konuya ilişkin açıklamalarında, büro faaliyetlerinde amaçlarının yalnızca kamuoyunun aydınlatılması olduğunu, Belçika polisinin bunu anlamadığının görüldüğünü ileri sürdüler.

Söz konusu kişiler, buldukları mikrofonların bugün Belçika polisi tarafından geri alındığını savundular.