BIST 10.644
DOLAR 32,20
EURO 35,01
ALTIN 2.500,70
HABER /  GÜNCEL

Bir haftada 3. şehit

Mersin son 1 hafta içinde 3. şehidine ağlıyor. Şehit Ali Akçakoca'nın ailesi fenalık geçirdi.

Abone ol

Mersin son 1 hafta içinde 3. şehidine ağlıyor. Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde askeri çöp aracının uzaktan kumandalı mayınla patlatılması sonucu şehit düşen Jandarma Er İbrahim Ali Akçakoca'nın Mersin'deki ailesi, acı haberi alınca fenalık geçirirken, şehit erin yakınları gazetecilerin görüntü almasına izin vermedi.

Geçtiğimiz hafta Şırnak'ta teröristlerle girdiği çatışmada şehit düşen Jandarma Komando Uzman Çavuş Murat Tutal ve Kocaeli'nde düşen askeri helikopterde şehit olan Teğmen Fatih Kabal'ın ardından bugün akşam saatlerinde Diyarbakır'ın Silvan İlçesi'nde uzaktan kumandalı mayının patlatılmasıyla şehit düşen Jandarma Er İbrahim Ali Akçakoca (21) ile birlikte, Mersin son 1 haftada 3. şehidini verdi.

Aslen Şanlıurfa'nın Suruç İlçesi'nden olan ve uzun süredir Mersin'de yaşayan Jandarma Er İbrahim Ali Akçakoca'nın Kurdali Mahallesi'ndeki ailesi, çocuklarının ölüm haberini akşam saatlerinde merkez komutanlığına bağlı askerlerden aldı. 3 çocuklu ailenin en büyüğü olan İbrahim Ali Akçakoca'nın annesi Leman Akçakoca (49), oğlunun ölüm haberiyle sinir krizleri geçirdi. Fenalık geçiren kadına, eve gelen 112 Acil Servis doktorları tarafından iğne yapıldı.

Babası da uzun süre önce ölen şehidin 15 aylık asker olduğu ve kısa süre önce bir akrabasının daha askerdeyken şehit düştüğü öğrenildi. Acı haber üzerine şehidin yakınları, ailesinin evine akın ederken, gazetecilerin görüntü almasına izin verilmedi. Şehit erin cenazesinin yarın Mersin'e getirileceği ve Çarşamba günü düzenlenecek törenle toprağa verileceği bildirildi.