BIST 10.895
DOLAR 32,19
EURO 34,97
ALTIN 2.514,51
HABER /  POLİTİKA

AK Partide istifa şoku

İstanbul Büyükşehir Belediyesi'nin AK Partili Meclis Üyesi Hakkı Koşar, partisinden istifa ettiğini açıkladı.

Abone ol

AK Parti Kadıköy İlçe Başkanlığı'na geçen hafta istifa dilekçesini verdiğini, bugün de İstanbul Büyükşehir Belediye Meclis Başkanlığı'na bildirimde bulunduğunu belirten İstanbul Büyükşehir Belediye Meclisi Eğitim, Kültür, Gençlik ve Spor Komisyonu Başkanı Hakkı Koşar, partisinden istifasına ilişkin olarak gazetecilere yaptığı açıklamada şunları söyledi:

"İki ay önce meydana gelen Şemdinli olaylarından sonra silah arkadaşım ve ağabeyim Orgeneral Yaşar Büyükanıt ve diğer komutanlarıma parti teşkilatımın zamanında sahip çıkmaması ve teşkilat içindeki bazı insanların komutanlar hakkındaki söylemleri beni rahatsız etti. Bu nedenle AK Parti'den istifa ettim. Üyeliğimi bağımsız olarak sürdüreceğim."

Koşar, 21 Mayıs 1963 tarihinde Albay Talat Aydemir ile birlikte ihtilal girişiminde bulunan 1459 subaydan biri olduğunu ve bu davadan beraat etmesine rağmen 1963 yılında Kara Harp Okulu 1. sınıfından, disiplin kurulu kararıyla ayrıldığını açıkladı.

Bu dönem Kadıköy'den Meclis Üyeliğine seçilen Kuleli Askeri Lisesi mezunu Koşar'ın istifası ile AK Parti'nin Meclis'teki üye sayısı 229'a düştü.