BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  BİLİM - TEKNOLOJİ

Türk hackerlardan Fransaya darbe

Türk hackerların 10 Kasım'da yüzlerce Fransız web sitesini hacklediği anlaşıldı.

Abone ol

Türk hackerlar, Atatürk'ün ölüm yıldönümü olan 10 Kasım'da aralarında üniversite, basın ve resmî kuruluşlar olmak üzere bin 500 Fransız kökenli siteyi hackledi.

Türk hackerların bu büyük saldırısı siber âlemde yeni bir savaş başlattı. Fransız Meclisi'nin Ermeni soykırımını tanımayanlara para ve hapis cezasını öngören yasa tasarısını kabul etmesinin ardından iki ülke arasındaki diplomatik gerilim, siber âleme taşındı. Türk hackerlar, aralarında Fransa'nın ünlü Rennes Üniversitesi, Dumartheray şirketi de olan binlerce Fransız kuruluşunun internet sayfalarına saldırılar düzenledi.

Yaklaşık 1 aydır gerçekleştirilen saldırıların en büyüğü, '10 Kasım anısına' gerçekleştirildi. SpyGrup.org'un düzenlediği saldırılarda bin 500 Fransız sitesi hacklendi. Dünyadaki hack hareketlerini kontrol eden Zone-H'ta güçlü hacker grupları bulunmayan Fransız hacker grupları, daha önce Türk hackerlarla savaşa giren, ancak geri çekilmek zorunda kalan Brezilyalı hackerlarla işbirliğine gidiyor. 10 Kasım saldırılarını düzenleyen SpyGrup.org'dan 'spy hack team' üyelerine göre, Fransız lejyonu hackerlar ve gönüllü destekçileri ile Türk hackerları arasında global bir savaş kaçınılmaz durumda.

SpyGrup.org, Osmanlı, Hackerevi, Milliyetçi Harekât, Ata Hacker ve Ayyıldız grupları, Fransa ve İtalya'ya saldırılar gerçekleştiren Türk hacker grupları olarak öne çıkıyor.

Grup liderlerinden PeaCeR, resmî kurumların bu konuda dikkatli olması gerektiğini söyleyerek, ekim ayı içinde 'tr' uzantılı devlet sitelerine yönelik saldırıların arttığını söylüyor. PeaCeR, muhtemel site açıklarının kontrol edilmesi gerektiğini belirterek, basit rakamlardan oluşan şifreler kullanılmamasını öneriyor.

Haber: Hüseyin Akkaş
Kaynak:www.zaman.com.tr