BIST 10.400
DOLAR 32,23
EURO 34,95
ALTIN 2.412,19
HABER /  GÜNCEL

Türbanlı öğrencilerden YÖK'e şikayet

İzmir’de başörtüsü taktığı için haklarında tutanak tutulan öğrenciler YÖK’e şikayette bulundu.

Abone ol

YÖK’ün ‘dersten çıkarmayın, tutanak tutun’ uyarısının ardından diğer üniversitelerde benzer mağduriyet yaşayan öğrencilerden başvurular da gelmeye başladı.

Geçen hafta İzmir Dokuz Eylül Üniversitesi’nde (DEÜ) derse şapka ve perukla girdikleri gerekçesiyle haklarında tutanak tutulan ve ‘derste yok’ sayılan öğrenciler, eğitim hakkı engellendiği gerekçesiyle YÖK’e başvurdu.

Star gazetesinin haberine göre, Başörtüsüne Özgürlük İzmir Platformu Grup Sözcüsü Sıdıka Çetin, “Hocası resmen öğrenciye ‘Derstesin ama derste değilsin’ diyerek onun şapkalı girmesi nedeniyle öğrenciyi yok saydı. 4 öğrencinin şikayetini değerlendirdik. Gereğinin yapılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Olayın mağduru Buca Eğitim Fakültesi öğrencilerinden T.D’yse, yaşadıklarını şöyle anlattı: “Yrd. Doç. Dr. Necip Beyhan, ‘seni derste yok yazıyorum’ dedi. İtiraz ettiğimde ‘Bu meseleyi Cumhurbaşkanı, Başbakan çözemedi, sen mi çözeceksin? Belge getir, derse alayım’ dedi. Ses tonunu daha da yükselterek ‘Pes etmemi istiyorsun ama etmeyeceğim!’ diye bağırdı” dedi. T.D. hakkında olaydan sonra birer gün arayla yine aynı tutanak tutuldu.

Dokuz Eylül Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Füzün de YÖK’ün konuyla ilgili yazısının kendilerine de gönderilmesi durumunda bu emirlere uyacaklarını açıkladı.