BIST 8.718
DOLAR 32,34
EURO 35,19
ALTIN 2.246,42
HABER /  DÜNYA

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said: Bu yaşta diktatör olmayacağım

TUNUS Cumhurbaşkanı Kays Said bu hafta ülkeyi karıştıran kararların ardından yaptığı açıklamada, bu yaşta diktatör olmayacağını ve Tunus'un istisnai bir durumda olduğunu iddia etti.

Abone ol

İsrail’in politik tuzaklarına karşı onurlu bir direniş sergileyen İslam ülkesi Tunus, göz göre göre gelen Siyonist güdümlü askeri darbenin hedefi oldu. Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said bu hafta aldığı darbe gibi kararların ardından yaptığı açıklamada, bu yaşta diktatör olmayacağını ve Tunus'un istisnai bir durumda olduğunu iddia etti.

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said, 25 Temmuz’da aldığı ve “darbe” olarak nitelendirilen kararlarına dair açıklamalarda bulundu. Said yaptığı açıklamada, “Anayasa metinlerini çok iyi biliyorum, onlara saygı duyuyorum ve onları inceledim ve bunca zaman sonra bazılarının dediği gibi diktatör olmayacağım.” dedi.

Çalışmaları askıya alınan meclis üyelerinin Tunus devletinin yeteneklerini tahrif edenler olduğunu belirten Said, anayasal kurumları korumak için istisnai önlemleri almaya karar verdiğini söyledi. Said, “Bütün ülkeler bu tür istisnai önlemler alıyor ve kim anayasayı çiğnemekten bahsediyorsa yalancıdır, çünkü anayasaya göre görevden alınan Başbakanına ve Parlamento Başkanına danıştım” ifadelerini kullandı.

Ne olmuştu ?

Tunus Cumhurbaşkanı Kays Said 25 Temmuz’da yaptığı bir açıklamada, Başbakanı Hişam El-Meşişi’yi görevden aldığını ve meclisin yetkilerini dondurduğu duyurmuştu. Said'in açıklamasının ardından Tunus Meclis Başkanı ve ülkedeki en büyük parti olan Nahda Hareketi’nin lideri Raşid El-Gannuşi, Said'in kararını “Anayasaya karşı bir darbe” olarak nitelendirmişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Cumhurbaşkanı askerlerle birlikte darbe yaptı! Başbakan ve Meclis'i görevden aldı
Foto Galeri Cumhurbaşkanı askerlerle birlikte darbe yaptı! Başbakan ve Meclis'i görevden aldı Galeriye Gözat