BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,89
ALTIN 2.442,66
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Tuncelili öğrencilerden baraj protestosu

Tunceli'de gelen üniversite öğrencileri, Munzur'da yapılacak barajlara karşı yürüyüş düzenledi.

Abone ol

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinden Tunceli'ye gelen Bağımsız Demokratik Öğrenci Konseyi Birliği'ne üye öğrenciler, Munzur Çayı üzerinde yapılan ve yapılacak olan barajlara karşı yürüyüş düzenledi.
Yürüyüşün ardından AK Parti İl Binası önüne yapılan açıklamada, Burada Tunceli Üniversitesi Öğrenci Temsilcisi Naci Ataman, "17 Ağustos 2009 tarihinde arıtma tesisi kurulmadan başlatılan su tutma işlemi yüzünden bölgede büyük bir doğa katliamı yaşanmaktadır. 100 yıllık ağaçlar Orman İşletme Müdürlüğü tarafından kesilirken binlerce ağaç da sular altında kalmıştır. Munzur Çayı kıyısında bulunan ve yöre halkı tarafında kutsal kabul edilen Goleçetu, Anafatma, Havori Gözeleri gibi ziyaret yerlerinin, çay bahçesi, çocuk parkı ve dinlenme alanlarının sular altında kaldığını ya da kalmak üzere olduğunu görmekteyiz" dedi.

Halkın bu olaydan rahatsız olmasına rağmen yetkililerin sessiz kalmasının düşündürücü olduğunu belirten Ataman, "Türkiye'nin değişik bölgelerinden gelerek bu gün burada toplanan üniversite öğrenci temsilcileri olarak bölgenin sular altında kalmasına sebep olacak barajları yapmaya çalışanlar karşısında omuz omuza dayanışma içerisinde mücadele vereceğimizi tüm kamuoyuna duyurmayı görev biliyoruz" dedi.

5 Haziran'da yapılacak baraj karşıtı mitinge katılım çağrısında bulunulmasının ardından grup olaysız dağıldı.