BIST 10.083
DOLAR 32,43
EURO 34,82
ALTIN 2.442,58
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Taşlıçaya sel koruması yapılıyor

Ağrı'nın Taşlıçay ilçesinde, tarım arazileri ile köy yollarının meydana gelebilecek, sel felaketine karşı korunması için Devlet Su İşleri ekipleri harekete geçti.

Abone ol

Geçtiğimiz günlerde Taşlıçay ilçesine bağlı Yardımcılar, Düzgören, Tanrıverdi, Dilekyazı, Kumluca köyleri ile Kürekli ve Altıntepe mezrasına ulaşımı sağlayan yollar su taşkınları nedeniyle çökmüş, köylere ulaşım verilememişti.

Bölgede çalışma başlatan DSİ 85. Şube Müdürlüğü ekipleri, yolların onarımını yaparken, Murat Nehri'nde de ıslah çalışması başlattı. Çalışmaları yerinde denetleyen DSİ 85. Şube Müdürü Celalettin Demir, Geçitveren köyü yakınında geçen Murat Nehri'nde çalışma yaptıklarını söyledi.

Çöken köy yollarının onarımı için DSİ'ye bağlı bölge müdürlüklerinden gelen araçlarla çalışma başlattıklarını ifade eden Demir, "Murat Nehri'nin taşması sonucu bazı köylere ulaşım sağlanamıyor. Murat Nehri kenarında bulunan Geçitalan köyü arazileri zaman zaman coşan Murat Nehri'nin sularından dolayı zarar görmekteydi.

Suyun arazilere zarar vermemesi için 500 metrelik sedde oluşturularak, 440 metrelik bölümüne taş tahkimatlı sedde yapıldı. Burada 6 tane kasalı kamyon, 2 tane kazıcı, 1 tane yükleyici ile çalışmalarımıza devam ediyoruz" diye konuştu.