BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,90
ALTIN 2.441,35
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

İstanbulun Fethi Kayseride kutlandı

İstanbul'un Fethi'nin 557. yıldönümü, Hacılar Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi tarafından düzenlenen etkinliklerle kutlandı.

Abone ol

Okulu bahçesinde gerçekleştirilen etkinliklere, Hacılar Kaymakamı Harun Öksüz, İlçe Jandarma Komutanı İbrahim Şahin, Hacılar Belediye Başkan Vekili Hüdai Barut, İlçe Emniyet Müdürü Adnan Afşar, daire amirleri, okul müdürleri ve öğrenciler katıldı.

Saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasının ardından etkinliğin açılış konuşmasını yapan Baki Ayşe Simitçioğlu Anadolu Lisesi Müdürü Ercan Tuzcuoğlu, tarihteki birçok olayın kulaktan dolma bilgilerle geçiştirilemeyeceğini, bunlardan birisinin de İstanbul’un fethi olduğunu söyledi.

Tuzcuoğlu, "İstanbul’un fethi sebepleri ve sonuçları itibariyle özünü ve ruhunu yakalamakta hepimize büyük görevler düşmektedir. Yüksek azim ve idealin ürünü olan bu zafer, tarihin akışını değiştirecek, insanlığın önüne yeni ufuklar açmış İstanbul’un inancı, etnik kökenleri farklı olan insanların barış ve kardeşlik içerisinde yaşadıkları örnek bir merkez yapmıştır. Fatih Sultan Mehmet, genç yaşta elde ettiği bu başarıda yeniliği yakından izleyen ve gelişmelere açık, güçlü kişiliğinin önemli bir katkısı bulunmaktadır" dedi.

Okul müdürü Tuzcuoğlu’nun konuşmasının ardından Büyükşehir Belediyesi Mehter takımı bir gösteri sundu. Daha sonra Baki Ayşe Simitçioğlu Halk oyunları ekibi gösterisi ve okul müzik öğretmeni Göknur Kul yönetimindeki müzik topluluğu tarafından İstanbul şarkıları seslendirildi.
Etkinlik, öğrenciler tarafından hazırlanan ebru sergisinin açılışı ile son buldu.