BIST 10.209
DOLAR 32,40
EURO 34,82
ALTIN 2.402,30
HABER /  GÜNCEL

Girişimci Facebook a 2 bin Türk

Türk diasporası oluşturmak için 1 yıl önce kurulan Dünya Türk İş Konseyi’nin portalında 2 bin Türk girişimci profil oluşturdu.

Abone ol

Yurtdışında yaşayan Türk girişimcileri örgütlemek için 1 yıl önce kurulan Dünya Türk İş Konseyi (DTİK) yaptıkları çalışmaları değerlendirip yeni yılda öncelik vereceği konuları belirledi.

TOBB Başkanı ve aynı zamanda DEİK ile DTİK Başkanı olan Rifat Hisarcıklıoğlu, 2009-2010 döneminde 17 bölge komite toplantısı olmak üzere 35 etkinlik gerçekleştirdiklerini söyledi. DTİK’in sanal İletişim Platformu’nun (www.dtik.org.tr) geçen kasımdan bu yana faaliyette olduğunu belirten Hisarcıklıoğlu, amaçlarının değişik ülkelerde yaşayan Türk işadamlarının birbirlerinden haberdar olmalarını sağlamak olduğunu vurguladı. Hisarcıklıoğlu, “İnternet sitesindeki bağlantı sistemiyle üyelere 200 bin eşleşme sağlandı. Türk girişimcilerin ‘facebook’u olarak gördüğümüz bu platformda 75 ülkeden 2 bin Türk kendi iş profilini oluşturdu. Bin yeni üyelik başvurusu da değerlendiriliyor” dedi.

CESARET ÇİÇEKLERİ

Hisarcıklıoğlu, yurtdışındaki Türk işadamlarını ‘cesaret çiçekleri’ olarak tanımlayarak, “Kayaların arasındaki çatlaklarda biten çiçekler gibi risk alarak zorluklara rağmen uzaklarda olmayı başardılar. Artık DTİK olarak bu girişimcilerimizi, yani cesaret çiçeklerini, yurtdışında birbirinden pay kapmaya değil, güç birliğine yönlendireceğiz. ‘Bir Türk dünyaya bedel, iki Türk birbirini yer’ anlayışını yok etmek istiyoruz” diye konuştu.

DTİK Yüksek İstişare Kurulu Başkanı ve aynı zamanda Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı olan Muhtar Kent de, bu yıl odaklanacakları konular ile ilgili şu bilgileri verdi: “4 konu belirledik. Birincisi kültür ve sanatta yeni, güçlü bir stratejiye ihtiyacımız var. İkincisi Türkiye’nin kapsamlı bir tanıtım portalının oluşturulması gerekiyor. Üçüncüsü Tanıtma Fonu’ndan yararlanarak daha çok proje üretmeliyiz. Son olarak da yabancı kanaat önderlerinin Türkiye’de ağırlanmasına öncelik vereceğiz.”

TOBB BAŞKANI RİFAT HİSARCIKLIOĞLU: Bir yılda 500 bin kişiyi önce eğitime sonra işe alacağız

Hisarcıklıoğlu, kamuoyuna yansıyanın aksine istihdam konusunda, hükümet ile ortak çalıştıklarını söyledi. CNBC-e’ye konuşan Hisarcıklıoğlu, Güney Kore’yi 1999’da krizden çıkaran sistemin Türkiye’ye geleceğini açıkladı. Hisarcıklıoğlu 35-54 yaş arasındaki işsizliğin çok yüksek olduğunu ve 6 ay içerisinde bu yaş grubundaki 200 bin kişiyi 3 ay meslek eğitimine alacaklarını söyledi. Hisarcıklıoğlu, eğitimin ardından 3 ay da bir işyerinde staj sağlanacağını belirterek “İşyeri beğenirse, çalışmaya devam edecek” diye konuştu. Hisarcıklıoğlu, önümüzdeki bir yıl içerisinde 500 bin kişiye eğitim vereceklerini ve bunların iş bulması konusunda yardımcı olacaklarını söyledi.

COCA-COLA YÖNETİM KURULU BAŞKANI MUHTAR KENT: İslam dünyasında 100 büyük şirketin 20’si Türk

Coca-Cola Yönetim Kurulu Başkanı Muhtar Kent, ABD Başkanı Barack Obama’nın açıkladığı yeni paketin yeni bir dünya düzenine işaret ettiğini belirterek, Türkiye’nin de bu yeni düzene uygun konumlanması gerektiğini belirtti. Obama tarafından ABD ile İslam dünyasını yakınlaştıracak Yeni Başlangıçlar Ortaklığı platformunun başkan yardımcılığına getirilen Kent, şöyle konuştu: “Müslüman 57 ülke ile ticaretin  geliştirilmesi için çalışacağız. Bu ülkelerdeki 100 büyük şirketin 20’si Türk, bu da bizim için gurur kaynağı.”

DTİK İSTİŞARE KURULU ÜYESİ VE ZİRAAT BANKASI GENEL MÜDÜRÜ CAN AKIN ÇAĞLAR: Birçok Yunan bankadan ‘Bizi alın’ teklifi geliyor

DTİK İstişare Kurulu Üyesi ve Ziraat Bankası Genel Müdürü Can Akın Çağlar, Yunanistan’daki zor durumda olan birçok büyük ölçekli bankadan kendilerine ‘Bizi alın’ diye teklifler geldiğini söyledi. Reuters’e konuşan Çağlar, “Özellikle  rakiplerimizin  çıktığı yerlere girmek istiyoruz. Arnavutluk, Makedonya gibi ülkelerde Yunan bankaları tarıma büyük krediler veriyorlardı ve ipotekli bölgeleri alma stratejileri vardı. Onlar kendi ülkelerindeki kriz nedeniyle çekilmek zorunda kaldı, onların boşalttığı alanlara biz gireceğiz” diye konuştu.