BIST 10.248
DOLAR 32,37
EURO 34,80
ALTIN 2.394,98
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Nazillide köylüyü dolandıranlara hapis

Nazilli'de, raktör satmak için senet imzalattıkları ve belgelerde sahtecilik yaparak çiftçilerden, 3 milyon 690 bin TL gelir sağlayan 11 kişi tutuklandı.

Abone ol

Aydın, İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Konya ve Çanakkale illerinde çiftçilere traktör satmak için senet imzalattıkları ve belgelerde sahtecilik yaparak çiftçilerden 3 milyon 690 bin TL gelir sağladıkları iddiasıyla gözaltına alınan 13 kişiden 11’i tutuklandı.

Bilindiği gibi; Aydın Emniyet Müdürlüğü Kaçakçılık ve Organize Suçlarla Mücadele (KOM) Şube Müdürlüğü ile Nazilli KOM Grup Amirliği koordinesinde ve Nazilli Cumhuriyet Başsavcılığının denetimde yapılan çalışmalarda; çiftçilikle uğraşan vatandaşlara bankalardan kredi kullandırmak suretiyle traktör sattıkları, çiftçilerin tüm mallarının üzerine haciz koydurarak ve bu suretle köylüleri borçlarını ödeyemez ve iş yapamaz hale getirdikleri tespit edilen 13 şüpheli Nazilli ilçesi merkez olmak üzere Aydın merkez, Söke, Kuşadası ve Didim İlçeleri ile İzmir, Afyonkarahisar, Denizli, Konya ve Çanakkale illerinde yapılan eş zamanlı operasyonlar sonucunda gözaltına alınmıştı.

Şüpheli şahısların ikametlerinde ve işyerlerinde yapılan aramalarda müştekiler adına sahte belgeler düzenleyerek kredi kullandıkları tespit edilen 24 adet traktör, bir adet ruhsatlı tabanca, bir adet kurusıkı tabanca, 4 adet bilgisayar, traktör alım satımım gösterir çok sayıda evrak, ajanda ve ruhsat fotokopileri ele geçirilmiş; çiftçiler üzerinden usulsüz çekilen kredi ve senetlerin miktarının yaklaşık 3 milyon 690 bin 406 TL olduğu tespit edilmişti.

Operasyonda gözaltına alınan 13 şüpheli Nazilli’ye getirilerek, Cumhuriyet Savcıları tarafından sorgulandı. İfadelerinin alınmasının ardından Nazilli Adliyesine sevk edilen zanlılardan İ.Y., M.Y., O.Y., A.K., E.Ö., C.E., B.Y., E.T., A.C., M.A.K. ve A.B. tutuklanarak cezaevine konuldu. Gözaltına alınan traktörlerin satıldığı işyeri çalışanları D.A. ve M.A. tutuksuz yargılanmak üzere serbest bırakıldı.

Tutuklanana zanlılardan 3’ünün belirlenen kefalet ücretlerini yatırmaları halinde serbest bırakılacakları belirtildi. Olayla ilgili soruşturma devam ediyor.