BIST 10.263
DOLAR 32,34
EURO 34,82
ALTIN 2.377,47
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Yol inşaatında mezarı bulunan şehit anıldı

Mudanya'da, yol yapımı sırasında ortaya çıkan kabrin, İstiklal Harbi sırasında çeşme başında şehit edilen, Mehmet isimli ere ait olduğu belirlendi.

Abone ol

Kurtuluş Savaşı sırasında birliğine sakalık yaparken çeşme başında şehit düşen Mehmet, Bursa'nın Mudanya ilçesine bağlı Güzelyalı'da anıldı.

Çevrede oturan yaşlıların da doğrulaması üzerine şehit er için mevlit okundu. Mevlide çok sayıda vatandaş ile siyasi parti temsilcileri katıldı.

Eğitim Mahallesi Muhtarı Hamza Dikbıyık ve Burgaz Mahallesi Muhtarı Mustafa Işıkoğlu, ortak yaptıkları açıklamada, "Bugün burada Kurtuluş Savaşı'nda şehit düşen Mehmet'imiz, Güneydoğu Anadolu'da şehit düşen Ercüment'imiz, Hakan'ımız, Burhan'ımız ve yüz binlerce isimsiz kahramanımızın aziz hatıralarını anmak için toplanmış bulunmaktayız.

Atalarımız bu toprakları Türk yurdu yapmak ve İslam dinini yamak için çarpıştılar, şehit düştüler. Çanakkale'de, Kore'de, Kıbrıs'ta, iç güvenlik harekatlarında seve seve canlarını veren aziz şehitlerimizin vatan uğrunda gösterdikleri cesaret ve fedakarlıkları asla unutulmayacak, gelecek nesillere her zaman ilham kaynağı olacaktır"
dediler.

Mevlidin ardından misafirlere pilav ikram edildi. Şehit er Mehmet'in her yıl anılması kararlaştırıldı.