BIST 10.083
DOLAR 32,48
EURO 34,85
ALTIN 2.439,13
HABER /  MAGAZİN  /  KÜLTÜR VE SANAT

Şrek dahil üç yeni film vizyonda

Güneşin kendini hissettirmesiyle beraber haftadan haftaya gişe yarışına çıkan film sayısı da azalmaya başlamış durumda.

Abone ol

Güneşin kendini hissettirmesiyle beraber haftadan haftaya gişe yarışına çıkan film sayısı da azalmaya başlamış durumda. Öyle ki bu hafta sadece 3 film gösterime giriyor.

ŞREK: SONSUZA DEK MUTLU


Bunlardan ilki ve belki de en fazla merak uyandıranı Shrek: Sonsuza Dek Mutlu. Serinin bu dördüncü filminde bu sefer andropozlu bir yeşil devle karşı karşıya geliyoruz. Kendisini gerçek bir dev gibi hissettiği günlerin özlemini çeken Shrek, filmin kötü adamıyla yaptığı bir anlaşma sonucu, tuhaf işlerin döndüğü “Uzaklardaki Krallıkta” bulur kendini. Aslında bir paralel evren olan bu yerde yeşil devler köledir. Üstüne üstlük biricik aşkı Fiona’da onu tanımamaktadır bu krallıkta. Sevimli Yeşil Devimizin nihayet aklı başına gelmiştir. Shrek arkadaşlarını kurtarıp, Fiona’ya kavuşmak için yeni bir serüvene atılmaya hazırdır artık.

3 boyut teknolojisinin sunduğu tüm imkanları kullanan Shrek: Sonsuza Dek Mutlu” tam anlamıyla bir görsel şölen vaat ediyor. Mike Myers, Cameron Diaz ve Eddie Murphy gibi isimlerse önceki filmlerde olduğu gibi yine kulaklarınızı şenlendirmeye talip. Tabi filmi altyazılı izlemek şartıyla…

FROZEN

“Frozen” isminden de anlaşılacağı üzere, bu hafta vizyona giren diğer bir yabancı yapım.  Şaşırtıcı bir şekilde orijinal ismiyle gösterime giren “Frozen”, 3 gencin soğukla ve vahşi doğayla olan mücadelesine odaklanıyor. Film yerden yüksekte bir teleskide mahsur kalırsanız ne yaparsınız sorusuna cevaplar aramış? Kayak müptelası 3 gencin bu suale verdikleri yanıtları görmek için ise sinema salonları ziyaretinizi bekliyor.

PUS

Bu hafta vizyona giren tek Türk yapımı ise yönetmenliğini Tayfun Pirselimoğlu’nun yaptığı “Pus.” Başrollerini Ruhi Sarı, Nurcan Ülger ve Mehmet Avcı’nın üstlendiği film, İstanbul’un varoşlarında, Altınşehir’de geçen karanlık bir hikayeyi konu ediniyor. Kaçak DVD işinde çalışan, huzursuz bir gencin, eline tesadüfen geçen bir resim ve tabancayla sürüklendiği tuhaf bir olayı anlatan filmin senaryosu da Pirselimoğlu’na ait. Ali Poyrazoğlu’nun kulakları çınlasın…