BIST 10.083
DOLAR 32,44
EURO 34,84
ALTIN 2.437,28
HABER /  GÜNCEL  /  YEREL

Orduda susuz köylere müjde!

Ordu İl Özel İdaresi, 2010 yılından itibaren her yıl 30 susuz veya suyu yetersiz üniteyi sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşturacak.

Abone ol

Ordu İl Özel İdaresi Genel Sekreteri Mustafa Yılmaz yaptığı açıklamada, kırsal alanda yaşam kalitesinin arttırmak, sağlıklı içme ve kullanma suyu temin etmek, mevcut suların kalitesini ve verimliliğini arttırmak amacıyla çalışmalarının aralıksız sürdüğünü kaydetti.

Yılmaz, bu kapsamda 5 yıllık stratejik plan süresi içerisinde Ordu'da susuz ve suyu yetersiz köy ünitesi kalmaması için çalıştıklarını kaydetti. 2010 yılından itibaren her yıl 30 susuz veya suyu yetersiz üniteyi sağlıklı ve yeterli içme suyuna kavuşacağını ifade eden Yılmaz, "İçme suyu şebeke sistemi bulunmayan üniteler şebekeli sisteme kavuşturulacak. Çalışmalar kapsamında içme suyu envanterine göre suyu yeterli olduğu halde, su kullanım düzensizliğinden dolayı sıkıntı çeken ünitelere su ölçüm sayacı takma zorunluluğu getirilerek tesislerin verimliliğini artırılacak. Ayrıca vatandaşlarımız şunu çok iyi bilmelidir ki, şebekelerine su ölçüm sayacı takmayan köylerden her türlü destek çekilecek" dedi.

Mevcut tesislerdeki su kalitesinin arttırılması içinde çalışmalar yürüttüklerini ifade eden Yılmaz, "İçme suyu bakteriyolojik tahlilleri uygun olmayan tesislere kirlilik yüküne göre öncelik verilerek otomatik klorlama cihazı takılacak. Derelerden su alan içme suyu tesislerinin arıtılmasına ve klorlanmasına öncelik verilmesi çalışmalarımız arasında yer alıyor. Ayrıca kırsal alanda yaşam kalitesini arttırmak ve çevre kirliliğini önlemek amacıyla kanalizasyon ve atık su arıtma tesisi yaptırılacak." şeklinde konuştu.