BIST 10.009
DOLAR 32,38
EURO 34,74
ALTIN 2.429,28
HABER /  GÜNCEL

Tuncel cezaevine gardiyan olacak

Şimdilik en azından sonuçlar açıklanıncaya kadar Tuncel'in kafasındaki ideali bu. İşte Erhan Tuncel'in ilginç başvurusu;

Abone ol

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konulan Erhan Tuncel, Kamu Personeli Seçme Sınavı'ndan (KPSS) 83,125 puan alınca, cezaevine infaz koruma memuru olmak için başvurdu.

Bugün jandarma nezaretinde tutuklu bulunduğu cezaevinden Tekirdağ Adliyesi'ne elleri kelepçeli olarak gelen Tuncel, şartlara uygunluk sınavına girdi ve boyu ve kilosu ölçüldü.

Adalet Bakanlığı Tekirdağ 1 ve 2 no’lu F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine 3 ay önce 120 gardiyan alınacağı duyurusu yaptı. Cezaevinde tutuklu bulunan Erhan Tuncel, bakanlığın duyurusu üzerine KPSS sınavından 83,125 puan alınca yattığı cezaevine infaz koruma memuru olabilmek için Tekirdağ Adliyesi'ne başvuruda bulundu. Henüz kesilmiş cezası olmadığı için ön başvurusu kabul edilen Erhan Tuncel, bugün öğleden sonra tutuklu sevk aracı ile Tekirdağ Adliyesi'ne getirildi. Cezaevinde kilo aldığı gözlenen Erhan Tuncel rahat tavırları ile dikkat çekti. Adliyenin arka kapısından içeri alınan Tuncel, başvuruların alındığı komisyonun önüne çıktı. Jandarma erlerinin eşlik ettiği Erhan Tuncel'in ilk olarak boyu ve kilosu ölçüldü. 92 kilo ve 1,83'lük boyu ile infaz koruma memurluğu şartlarını tutturan Erhan Tuncel, adliyedeki işlemlerinin ardından diğer memur adaylarının şaşkın bakışları arasında arka kapıdan cezaevine aracına elleri kelepçeli olarak bindirildi ve tutuklu bulunduğu Tekirdağ F Tipi Yüksek Güvenlikli Cezaevine götürüldü.

Yargılaması devam eden ve 3 yıldır tutuklu olduğu cezaevine infaz koruma memuru olabilmek için herhangi bir engeli olmayan Erhan Tuncel önümüzdeki günlerde başvuruların son aşaması olan sözlü sınav için yeniden Tekirdağ Adliyesine getirilecek. İnfaz Koruma memurluğu için toplam 650 kişinin başvurduğu öğrenildi.

48 YIL HAPSİ İSTENİYOR

Agos Gazetesi Genel Yayın Yönetmeni Hrant Dink'in öldürülmesinde azmettirici olduğu iddiasıyla tutuklanarak Tekirdağ F Tipi Cezaevine konulan Erhan Tuncel'in 48 yıl hapsi isteniyor. Dink iddianamesine göre Erhan Tuncel'in Hrant Dink'in öldürülmesine azmettirmek suçundan ağırlaştırılmış müebbet hapis, silahlı terör örgütünün yöneticisi olmak, patlayıcı madde imal etmek, patlayıcı madde atmak, mala zarar vermek, 6 kişinin yaralanmasına neden olmak suçlarından 22.5 ile 48 yıl arasında hapis cezasına çarptırılması isteniyor.

OLAY

Gazeteci Hrant Dink 19 Ocak 2007 tarihinde, Şişli Halaskargazi Caddesi'nde bulunan Agos Gazetesi önünde vurularak öldürülmüştü. Suikast soruşturması kapsamında gözaltına alınan ve azmettirici olduğu öne sürülen Erhan Tuncel 26 Ocak 2007 tarihinde tutuklanarak Tekirdağ 1 nolu F tipi kapalı cezaevine konulmuştu.