BIST 10.015
DOLAR 32,36
EURO 34,76
ALTIN 2.438,79
HABER /  GÜNCEL

Ailevi sorunlar kadınları öldürüyor

Mityat'ta artan intihar vakalarını inceleyen Denetimli Serbeslik Şube Müdürlüğü ilginç sonuçlara ulaştı.

Abone ol

Midyat Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünce yapılan çalışmada, intihar vakaları ile dikkati çeken Midyat'ta intihar edenlerin yüzde 85'inin kadın olduğu belirlendi.

Midyat Denetimli Serbestlik Şube Müdürlüğünde görevli Sosyolog Tekin Karaçam, gazetecilere yaptığı açıklamada, Midyat'ta 2009 yılında 40 intihar vakası meydana geldiğini, intihar edenlerin büyük bir bölümünün öğrenciler ve çalışmayan kadınlardan oluştuğunu tespit ettiklerini söyledi.

Öğrenciler ve ev kadınlarının intihara yönelmelerinin kaygı verici olduğunu belirten Karaçam, şöyle dedi:

''Yaş gruplarına göre intihar edenlerin yüzde 72,5'i 15-24 yaş, yüzde 20'si 25-34 yaş, yüzde 5'i 15 yaş altı, yüzde 2,5'i 35-49 yaşında. Yine araştırmada intihar edenlerin yüzde 72,5'inin bekar, yüzde 27,5'nin de evli olduğu sonucuna varıldı. Dünyanın ve Türkiye'nin en önemli sorunu olan intihar olgusu, maalesef sinsi bir şekilde yaygınlaşıyor. Yaptığımız araştırmalar özellikle genç nüfusun tehdit altında olduğunu ortaya çıkarıyor.''

Bireyleri intihara sürükleyen nedenlerin başında sosyolojik olguların geldiğini bildiren Karaçam, bunun dışında psiko-patolojik rahatsızlıkların da intihar nedenleri arasında yer aldığını kaydetti.

''İntihar düşüncesi daha çok ailevi ve ekonomik sorunlar sonrasında ortaya çıkıyor'' diyen Karaçam, şöyle devam etti:

''İntihar edenlerin büyük bir bölümü, intihara teşebbüs eden kişinin ailesine ve sosyal çevresine baskı ve şantaj yapmak istemesidir. Yani vakaların büyük bölümü ölümü düşünmeden intihara teşebbüs etmektedir. Ancak her ne nedenle olursa olsun gençlerin ve ev hanımlarının çözümsüz kaldığını hissettiği durumlarda intiharı seçmiş olması düşündürücü bir durumdur.''