BIST 10.083
DOLAR 32,39
EURO 34,78
ALTIN 2.431,41
HABER /  SPOR

Hakeme sinirlendi kalesine gol attı

Sivas'ta rakiplerinden 7 gol yiyen amatör küme oyuncusu, hakemin kararına kızıp bir kendi kalesine bir gol de kenti attı!

Abone ol

Sivas'ta amatör bir maçta 7-0 mağlup durumda olan takımın bir futbolcusu, hakemin kararlarına tepki amacıyla kendi kalesine gol attı.

Sivas Süper Amatör Futbol Ligi'nde İl Özel İdarespor ile Demirçelik Divriğispor, 2 gün önce Gültepe mevkisindeki Spor Parkı 1 No'lu sahada karşılaştı.

Ligde 2. sırada yer alan İl Özel İdarespor, 4. sıradaki Demirçelik Divriğispor karşısında üstün bir futbol sergiledi. Maçın son 15 dakikasına 7-0 yenik durumda giren Demirçelik Divriğispor takımının savunma oyuncusu Burhan Saydan, maçın hakeminin yönetimine tepki amacıyla karşılaşmanın son anlarında kendi kalesine gol atarak skoru 8-0'a getirdi.

TFF 3. Lig'den geçen sezon amatör lige düşen Divriği ekibinin tecrübeli savunma oyuncusu Burhan'ın hakeme tepki amacıyla kendi kalesine attığı gol, teknik heyet, takım arkadaşları, rakip takım ve maçı izleyenlerce şaşkınlıkla karşılandı.

AA muhabirinin görüştüğü Demirçelik Divriğispor Antrenörü Hakan Öz, maçın hakeminin yönetiminden şikayet ederek, özellikle 3. golde hakemin hatalı olduğunu ileri sürdü.

Orta hakemin 3. golde yardımcı hakemin bayrağına uymadığını ve golü verdiğini belirten Öz, yenilgiye bahane bulmak istemediğini, bu farklı skorun tek sorumlusu olarak hakemleri görmediğini, ancak genel anlamda hakemlerin takımlarına karşı olan tutumundan şikayetçi olduklarını söyledi.


Futbolcusu Burhan'ın kendi kalesine gol atmasını tasvip etmediğini ifade eden Öz, futbolcusunun anlık bir sinirle hareket ederek bu şekilde tepkisini ortaya koyduğunu aktardı.

“TEPKİM TAMAMEN HAKEME YÖNELİK”

36 yaşındaki tecrübeli futbolcu Burhan Saydan ise maçın 7-0 devam ettiği sırada hakemin yönetimine tepki amacıyla topu kalecilerinden aldığını, kaleciye “çekil” dedikten sonra topu ceza alanı yayı yakınlarından boş kaleye gönderdiğini söyledi.

Yaptığı hareketin doğru olmadığını, ancak bu şekilde davranmak zorunda kaldığını anlatan Saydan, hakemin yönetimine tepki gösterdi.

İl Özel İdarespor takımının kendilerinden güçlü bir ekip olduğunu, rakiplerini ortaya koydukları futbolla yenmelerinin mümkün olmadığını, ancak hakemin kötü yönetimi nedeniyle skorun 8-0 olduğunu anlatan Saydan, normalde maçın 4-5 farklı bitebileceğini kaydetti.

Yıllardır futbol oynadığını, Demirçelik Divriğispor'da ve bazı kulüplerde profesyonel olarak da top koşturduğunu anlatan Saydan, tepkisinin tamamen hakeme yönelik olduğunu söyledi.

Maçta yardımcı hakeme itirazdan dolayı sarı kart gördüğünü belirten Burhan Saydan, kendi kalesine attığı golün de sportmenliğe aykırı bir davranış olduğunu, bu hareketin de sarı kartla cezalandırılması gerektiğini, ancak hakemin kendisine kart göstermediğini ifade etti.

Saydan, takımına karşı hakemlerin tutumunu eleştirerek, hakem camiasının yetkililerinden bu duruma çözüm bulmalarını istedi.