BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  GÜNCEL

Tuncay Güneyin cellat dostu

Ergenekon davasına giren dilekçedeki İran’ın eski başkonolos muavini Muhsin Karger Azad ismi dikkat çekiyor.

Abone ol Tuncay Güney’in de tanışıp dostluk kurduğu Muhsin Karger Azad’ın ismi ilk olarak Çetin Emeç cinayetiyle duyulmuştu.

Türkiye, Muhsin Karger Azad ismini ilk olarak Çetin Emeç cinayeti hükümlüsü İrfan Çağrıcı’nın yakalanmasıyla duydu. Çağrıcı ifadesinde, Emeç’i öldürmek için İran’ın savama ajanları tarafından verilen silahları, cinayet sonrası İstanbul başkonsolos muavini Muhsin Karger Azad’a teslim ettiğini söylemişti.

Aynı günlerde Halkın Mücahitleri Örgütü Fransa sorumlusu Zehra Recabi ve koruması Ali Panah Muradi İstanbul Aksaray’da öldürüldü. Cinayete iştirakten hapse giren Ali Rıza Bergezer, cinayeti Cellat kod adlı diplomat Muhsin Karger Azad’ın işlediğini itiraf etti.

Gelişmelerin ardından İran Konsolosluğu görevlisi Azad istenmeyen adam ilan edilerek sınırdışı edildi. Bu olaydan seneler sonra Muhsin Karger Azad’ın ismi Uğur Mumcu, Bahriye Üçok, Muammer Aksoy ve Ahmet Taner Kışlalı cinayetlerinin aydınlandığı Umut Operasyonu iddianamesinde de geçti. Azad, İsrail güvenlik ateşesinin aracına bomba koydurmakla da suçlandı.