BIST 10.277
DOLAR 32,34
EURO 34,81
ALTIN 2.393,53
HABER /  DÜNYA

Afganistanda iç çatışma

Afganistan'ın başkenti Kabil'de halk ile polis çatıştı! Çatışmalarda biri 5 yaşındaki çocuk iki sivilin öldüğü bildirildi.

Abone ol Afganistan'ın başkenti Kabil'in dış mahallesinde yabancı askerlerin konvoyundan bir araca ateş açılması sonucu, biri 5 yaşındaki çocuk iki sivilin öldüğü bildirildi.

Kabil'deki bir polis yetkilisi, Kabil'i doğusundaki Celalabad kentine bağlayan yolda seyreden yabancı askerlerin ateşinde iki sivilin de yaralandığını söyledi.
Emniyet yetkilisi Muhammed Eyub Salangi, bu sabah Uluslararası Güvenlik ve Destek Gücü (ISAF) bünyesindeki İngiliz askeri konvoyunun yoldan geçişi sırasında sivil araçla ilgili yanlış anlaması olduğunu ve araca ateş açtığını belirtti.

İçişleri Bakanlığının bir sözcüsü ise yabancı konvoyun sivil araca ateş açma nedeninin henüz bilinmediğini kaydetti.

Olayın ardından bölgede toplanan öfkeli kalabalık polisle çatıştı. Görgü tanıklarının ifadelerine göre, olay yeri yakınında toplanan yaklaşık 100 kişi, polise taş atarken, ABD Başkanı George Bush'u kastederek, "Bush'a ölüm, ABD'ye ölüm" şeklinde sloganlar attıktan sonra polisin müdahalesi üzerine yan sokaklara dağılarak kaçtı.

Kabil'de dün de BM binası yakınında toplanan onlarca Afgan, yabancı askerlerin militanlara yönelik askeri operasyonlarında sivillerin öldürülmesine karşı barışçıl bir protesto gösterisi düzenlemişti.

Afganistan'da sadece bu yıl yabancı güçlerin hava saldırılarında yanlışlıkla onlarca sivilin ölmesi, ISAF ve ABD güçlerinin araçlarının intihar saldırganları olduğu şüphesiyle sivil araçlara ateş açarak ölümlere neden olması, halkın ülkedeki yaklaşık 65 bin yabancı askerin varlığına yönelik tepkilerine yol açıyor.