BIST 10.234
DOLAR 32,21
EURO 35,13
ALTIN 2.476,15
HABER /  DÜNYA

Hırsız vekilden ilginç teklif

KKTC'de Türk bayrağı çalan Rum milletvekili, şimdi de ilginç bir teklifle gündemde! Türler ile Rumlar birlikte...

Abone ol KKTC’den bayrak çalmak ve İngiliz üssünde gözaltına alınmak gibi sansasyonel eylemleriyle tanınan Avrupa Parlamentosu üyesi Kıbrıslı Rum Matsakis, Başbakan Erdoğan’a Türkiye ile Güney Kıbrıs arasında futbol maçı düzenlenmesini önerdi.

Türkiye-Avrupa Birliği Karma Parlamento Komisyonu’nun Ankara’daki toplantısına katılan Rum Marios Matsakis, Türkiye ile Ermenistan arasında yaşanan yakınlaşmaya dikkat çekerek “Futbol diplomasisi işe yarıyor gibi görünüyor” dedi.

Türkiye ile Ermenistan arasındaki yeni süreçten övgüyle bahseden Matsakis, şunları söyledi:

“Bunu Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile görüşmemde de belirttim. ‘Türkiye ile Ermenistan arasındaki futbol maçı işe yaramış gibi görünüyor, belki Türkiye bizimle de bir maç yapar ve her şey iyiye gider’ dedim.”

Matsakis, Kıbrıs’ta devam eden müzakerelere Türkiye’nin müdahalede bulunmamasını isteyerek, “Bırakın sorunu iki taraf çözsün” dedi.

Ermenistan ve Türkiye arasında geçtiğimiz Eylül ayında oynanan 2010 Dünya Kupası eleme maçını Cumhurbaşkanı Abdullah Gül’ün Erivan’da izlemesiyle başlayan ılımlı hava diplomasi sahasına da yansıdı ve iki ülke arasında geçmişte benzeri görülmemiş yakınlaşma yaşandı. Ermenistan Cumhurbaşkanı Serj Sarkisyan da İstanbul’da gelecek yıl oynanacak Türkiye-Ermenistan maçını izlemeye geleceğini açıkladı.

MATSAKİS’İN KARIŞTIĞI OLAYLAR

Matsakis'in KKTC'den Türk bayrağı çalması uzun süre gündemde kalmıştı.
Marios Matsakis, 2005 yılında Kıbrıs’taki ara bölgeyi ihlal ederek KKTC topraklarındaki Türk bayrağını çalmış ve olaydan sonra KKTC Cumhurbaşkanı Mehmet Ali Talat’a yılbaşı hediyesi götürmek üzere Kuzey Kıbrıs’a geçince tutuklanmıştı. Matsakis 1 günlük tutukluluğun ardından askeri mahkemede Avrupa Parlamentosu Milletvekili olması nedeniyle hapse girmekten kurtulmuş ve serbest kaldıktan sonra bayrak çaldığı için pişman olmadığını söylemişti.

Matsakis’i gündeme taşıyan bir başka olay da İngiliz üssünde gözaltına alınması olmuştu. 2006 yazında Güney Kıbrıs’taki İngiliz üslerindeki antenlere zarar verdiği için hakkında açılan davada suçlu bulunan Matsakis, bir grup Avrupalı parlamenterle birlikte ziyaret ettiği üstte gözaltına alınmıştı. Açlık grevine başlayan Matsakis, kefalet ücretini ödeyince serbest bırakılmıştı.

2006 yılında Türkiye’ye gelen Matsakis, Atatürk Havalimanı’nda Rum bayrağı açmış ve Türkleri çok sevdiğini söylemişti