BIST 8.985
DOLAR 32,33
EURO 35,08
ALTIN 2.299,68
HABER /  DÜNYA

Trump'ın "İran'ın İHA'sını düşürdük" iddiasına İran'dan yanıt!

ABD Başkanı Donald Trump'ın "İran'ın İHA'sını düşürdük." açıklaması sonrası İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, Hürmüz Boğazı'nda bir insansız hava aracı düşürüldüğüne dair kendisine gelen bir bilgi olmadığını belirtti.

Abone ol

İran'ın Fars Haber Ajansı, Zarif'in, Birleşmiş Milletler (BM) Genel Sekreteri Antonio Guterres ile görüşmesi öncesi BM Genel Merkezi'nde konuştuğunu duyurdu. ABD Başkanı Donald Trump'un Hürmüz Boğazı'nda İran'a ait insansız hava aracının ABD gemi ve personeli için tehdit oluşturduğu gerekçesi ile düşürülmesine dair yaptığı açıklama dair Zarif, "İHA düşürülmesine dair bilgimiz yok" dedi.

"Hatırlatma" mesajı

Trump'ın drone açıklamasından kısa bir süre sonra İran Dışişleri Bakanı Muhammed Cevat Zarif, sosyal medya hesabı Twitter'dan bir harita görseli paylaştı. ABD ve İran'ın sarı hatlarla çizildiği görselde Hürmüz Boğazı'nın da işaretlenmiş olduğu görüldü. Zarif, görseli "Hatırlatma" mesajı ile paylaştı. Zarif, önceki gün bir açıklamasında, "6000 mil öteden yabancıların kıyılarımıza gelip, ulusal egemenliğimizi ve istikrarımızı tehdit etmesini tolere edemeyiz" demişti.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Şarkıcı Demet Akalın ve kızının olduğu araca yumruklu saldırı
Foto Galeri Şarkıcı Demet Akalın ve kızının olduğu araca yumruklu saldırı Galeriye Gözat