BIST 9.069
DOLAR 32,37
EURO 34,98
ALTIN 2.326,13
HABER /  DÜNYA

Trump yeni bir gafa daha imza attı! İspanyol gribi, İkinci Dünya Savaşı'nı sona erdirdi

ABD Başkanı Donald Trump, 1918’de ortaya çıkan İspanyol gribinin, 1945'teki İkinci Dünya Savaşı’nı sona erdirdiğini söylemesiyle yine alay konusu oldu.

Abone ol

Tarih konusundaki bilgisizliği hemen hemen herkes tarafından kabul edilen Trump, yaptığı yeni gafla sosyal medyada alay konusu oldu.

Düzenlediği basın toplantısı sırasında konuyu İspanyol gribine getiren Trump, bu salgının İkinci Dünya Savaşı’nı sona erdirdiğini söyledi. Trump’ın, 1918 yılında başlayan salgın için, neredeyse 30 yıl sonra 1945’te biten savaşı işaret etmesi kamuoyunda alayla karşılandı.

Trump’ın, Birinci Dünya Savaşı yerine yanlışlıkla İkinci Dünya Savaşı dediği düşünülüyor. Ancak bu ihtimal doğru olsa bile, salgın, 1918’de sonra eren Birinci Dünya Savaşı’nın zaten son aylarına denk geliyor.

Ne olmuştu?

I. Dünya Savaşı'nın (1914-1918) son aylarında tüm dünyayı etkisi altına alan İspanyol gribi, o sırada 2 milyardan az olan dünya nüfusunun üçte birini hasta ettive tahminen 50 milyon kişinin ölümüne yol açtı. İki yıl sonra 1920’de sona eren salgın, aynı dönemde devam eden Birinci Dünya Savaşı’ndan daha çok can almış oldu.

Tüm dünyayı etkisi altına alan koronavirüs, ölümcül etkisi bakımından sıklıkla İspanyol gribiyle karşılaştırılıyor.

BU FOTO GALERİYE BAKIN
Muharrem İnce, bakın ne kadar oy alıyor! Son anket tüm dengeleri değiştirecek
Foto Galeri Muharrem İnce, bakın ne kadar oy alıyor! Son anket tüm dengeleri değiştirecek Galeriye Gözat