BIST 10.314
DOLAR 32,25
EURO 34,79
ALTIN 2.455,05
HABER /  MEDYA

TRTde 3 bin kişi gidecek

TRT kadroları şişti. Yeni müdür ayağının tozuyla neler yapacağını anlattı.

Abone ol

TRT Genel Müdürü İbrahim Şahin kanalın kalite çıtayı yükseltecek. Ayağının tozuyla iddialı açıklamalarda bulunan Şahin'in sözleri personelin uykusunu kaçıracak..

Star gazetesinden Şamil Tayyar'a konuşan Şahin'in en radikal kararı 8 bin personeli 5 bine düşürmek.. . İşte Şahin'in kafasındaki planlar:

"1. Emekliliğe hak kazanmış bin 500- 2 bin kişinin emekli olabilmesi için teşvik edici düzenlemeler düşünülüyor. Bunun için kaynağa ihtiyaç var. Maliye Bakanı Kemal Unakıtan’ın tavrına göre proje şekillendirilecek.

2. Yaklaşık bin- bin 500 kişi başbakanlık bünyesinde oluşturulan ve özelleştirme kapsamındaki kuruluşlardan personel aktarımının yapıldığı havuza gönderilecek. Havuz tercihi, kurumun ihtiyaçları ve hedeflerine göre yapılacak.

3. Yaptıkları iş ve uzmanlık alanlarına göre kimi personel de başka bakanlıklara doğrudan kaydırılacak. Mesela, sanatçıların Kültür Bakanlığı’na transferi söz konusu olabilir.

Yani, 8 bini aşkın personele sahip TRT’de bu operasyon yapılabilirse kadro 5 binin altına düşebilir. "

TRT Genel Müdürü'nün açıklamaları özel kanal yöneticilerinin uykusunu kaçıracak türden. Şahin yönetimindeki TRT'nin yeni yol haritası şöyle olacak:

"Mesela bizim spor programımız çok izleniyor. Talimat verdim, ‘ Daha iyisini yapmak için neye ihtiyacınız varsa söyleyin.’ Eskiden Zara’nın programları hem kaliteli hem izlenen bir programdı. Belki tekrar Zara’ya teklif götüreceğiz veya aynı kalite başka bir program yapacağız. Türk Sanat Müziği’ne hak ettiği değeri vereceğiz. Haberlere de öyle. Geçenlerde Filipinler karıştığı zaman hemen devreye girdim, oraya ekip gönderttim. Habercilik rekabetini arttıracağız, artık biz daha fazla sahada olacağız."