BIST 10.269
DOLAR 32,28
EURO 34,83
ALTIN 2.433,35
HABER /  SPOR

Derbide KARTLAR uçuşacak

Fenerbahçe-Galatasaray derbisinde çok kart çıkacak. Çünkü en çok kart gösteren hakem bu derbiyi yönetiyor.

Abone ol

Dünyanın en önemli derbileri arasında başı çeken Fenerbahçe-Galatasaray maçını Fırat Aydınus yönetecek. İlk kez Kanarya ile Aslan arasındaki bir derbide düdük çalacak olan Aydınus’un yardımcılıklarını Serkan Ok ve Tarık Ongun yapacak.

EN ÇOK KART ÇIKARAN HAKEM

Yunus Yıldırım ile birlikte, 15. hafta itibarıyla 8 kezle en fazla maçta görev alan hakem olan Aydınus, geride kalan 14 haftada sarı kartını en çok çıkaran hakem olarak da dikkat çekti.
Genç hakem, şimdiye kadar düdük çaldığı karşılaşmalarda 38 kez sarı kart, 2 kez kırmızı kart gösterdi. Ayrıca 4 kez penaltı verdi.

GÖZÜ ÇOK KARA

Basit faullerde oyunu kesmemeye özen gösteren, topu oyunda tutmayı seven Fırat Aydınus, buna karşılık sert faullerde gerekli cezayı vermekten sakınmayan bir yapıya sahip. İş böyle olunca da yarınki derbide kartların havada uçuşma ihtimali yükseliyor. Çünkü iki ezeli rakip arasında oynanan karşılaşmaların tansiyonu son derece yüksek bir ortamda geçiyor ve doğal olarak da futbolculara gösterilen kartların çokluğu dikkat çekiyor.

HAKEM SIKI BEŞİKTAŞLI

Yıllarca Davutpaşaspor’da forma giyen Fırat Aydınus’un, hakem olmadan önce sıkı bir Beşiktaşlı olduğu sık sık dile getirilir. 1.83 boyu ve bebek yüzü ile Süper Lig hakemleri arasında "en yakışıklı ve en karizmatik isim" olan Fırat Aydınus, saha içindeki müthiş diyaloğu ile ön plana çıkıyor. Futbolun içinden gelmesi nedeni ile kuralları çok iyi yorumlayan, çok koşan ve yardımcıları ile iyi diyalog kuran Aydınus, müthiş özgüveni ile de az zamanda çok yol aldı. Sakin görünmesine karşın, özel yaşamında çabuk sinirlenen Aydınus, her maça dua ederek çıkıyor. Ayrıca sahaya sağ adımını atarak giriyor.

14 YILLIK HAKEM

25 Ekim 1973’te İstanbul’da doğan ve tipik bir Akrep burcu olan Aydınus, üç yıl önce FIFA kokartı taktı. Davutpaşa’da forma giydiği dönemde önce sağbek, sonra santrfor, en sonunda da orta sahanın sağında top koşturan Aydınus, hakemliğe de 14 yıl önce başladı. Kendisi gibi hakem olan ağabeyi ile pek çok maça çıktı. Hakemlikte hedefini Şampiyonlar Ligi ya da UEFA Kupası finali olarak belirledi.

TAM BİR SEZEN HAYRANI

Maçtan önce ısınırken cep telefonundan ya da I-Pod’dan soft rock türü müzik dinleyen Aydınus, "Bu şekilde çok rahatlıyorum" diyor. Tam bir Sezen Aksu hastası. Öyle ki, "Maça annem gelsin, babam gelsin, hatta Başbakan gelsin, hiç etkilenmem, heyecan duymam. Ama Sezen Aksu gelirse, işte o zaman ben ne yaparım. Çocukluğum, gençliğim onu dinlemekle geçti. Eros Ramazotti’yi dinlerim, Sting’i severim, ama Sezen Aksu’nun yeri ayrıdır" diye konuşuyor.

FIRAT AYDINUS’UN YÖNETTİĞİ DERBİLER

2004-2005 Sezonu:  

2005-2006
Sezonu:

2006-2007
Sezonu:
Beşiktaş-Fenerbahçe: 2-1 Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-2 Beşiktaş-Galatasaray: 2-1
Galatasaray-Beşiktaş: 1-0  Beşiktaş-Galatasaray: 1-2  Beşiktaş-Fenerbahçe: 1-0 (F.Türkiye Kupası)
    Beşiktaş-Fenerbahçe: 0-1
    Fenerbahçe-Beşiktaş: 2-1 (Süper Kupa)