BIST 10.740
DOLAR 32,22
EURO 35,01
ALTIN 2.511,21
HABER /  GÜNCEL

Rus Ruleti dehşeti!

Büyükelçi evinde 'Rus ruleti' kanlı bitti. 3'ü kız 5 erkeğin katıldığı partide bir kişi öldü...

Abone ol Türkiye'nin Polonya Büyükelçisi Ecvet Tezcan'ın oğlu Sait Tarık Tezcan'ın verdiği partide silahla Rus ruleti oyunu kanlı bitti.

3'ü kız 5'i erkek 8 genç, Büyükelçi Ecvet Tezcan'ın Ankara Çayyolu'ndaki evinde bir süre alkol alıp eğlendi. Müziğin ve alkolün etkisiyle daha sonra gençler kendi aralarında tiyatro gösterisi yapmaya başladılar.

Bu sırada alkolün dozunu iyice kaçıran gençlerden Cem Orga Turakan evde bulduğu, Büyükelçi Tezcan'ın dedesinden kalma Smith Wesson tabancayla oynamaya başladı. Bir ara tabancayı diğer gençlerde alarak inceledi ve kendi aralarında şaka yaptı.

TETİĞE BASTI

En son tabancayı eline alan 20 yaşındaki Cem Orga Turakan, içine bir adet mermi koyduğu toplu tabancanın namlusunu çenesine dayadı. Bunun üzerine Turakan'ın alkollü olduğunu düşünen arkadaşları
-“Sakın tetiği çekme” uyarısında bulundu.

Ancak Turakan uyarılara aldırış etmeden tabancanın topunu çevirdikten sonra tetiği çekti. Kanlar içinde yere yığılan Turakan, olay yerinde can verirken, şoka giren arkadaşları jandarmayı aradı. Bilkent Jandarma Karakolu, gençleri gözaltına aldı.

BAŞARISIZ BİR ÖĞRENCİ

Turakan'ın Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi öğrencisi olduğu öğrenildi. Arkadaşları, 2005 yılında okula kayıt yaptıran ancak hala birinci sınıfta okuyan Turakan'ın not ortalamasının düşük olduğunu ve derslerine devam etmediği söylediler. İstanbul'da doğan Turakan'ın 2 yıldır Ankara'da oturduğu öğrenildi.

Gözaltına alınan gençler dün sabah Adli Tıp'a sevkedildi. Sağlık kontrolünden geçirilen gençlerden 4'ünün 18 yaşından küçük ve kolej öğrencisi diğerlerinin ise üniversite öğrencisi olduğu öğrenildi.

CİNAYET DEĞİL, KAZA

Soruşturmayı yürüten savcı Başkesen, gençleri sorguladıktan sonra serbest bıraktı. Başkesen, olayın cinayet değil kaza olduğunu bildirdi. Bu arada Turakan'ın cesedi, otopsi yapılmak üzere hastaneye kaldırıldı. Olay yerinde bulunan Smith Wesson tabanca ile Turakan'ın vücuduna isabet eden mermi kriminal inceleme yapılmak üzere incelemeye alındı.

BÜYÜKELÇİ APAR TOPAR DÖNDÜ

Türkiye'nin Varşova Büyükelçisi Ecvet Tezcan, oğlu Sait Tarık Tezcan'ın verdiği ev davetinin Cem Orga Turakan isimli gencin ölümüyle sonuçlanmasından çok büyük üzüntü duyduklarını söyledi. Evde "Rus ruleti partisi yapıldı" iddialarının kesinlikle doğru olmadığını, oğlunun ve davete katılan diğer gençlerin savcılıkta sorgulandıktan sonra serbest bırakıldığını söyleyen Büyükelçi Tezcan, "Yurtdışı görevine atandıktan sonra, evimizi kapadık. Keşke ellerim kırılsaydı da evin anahtarını vermemiş olsaydım" dedi.